Yurt dışı iPhone nedir?

Peki bu e hat olayı gibi bir şey duydum o nasıl oluyor ben mesela yılın sadece 180 günü türkiyedeyim hatta daha az oluyor 140 olması lazım.
Yurtdışında ikamet ediyorsanız 120 gün süre 180 güne çıkıyor. 180+180 oluyor. Bütün seneyi tr de yd cihazla geçirebilirsiniz. Ama dediğim gibi bunun için yurtdışında ikamet ediyor olmalısınız. Sizin yurtdışı ikametiniz varsa 180 gün rahatça telefonu tr de kullanırsınız.

Yurt dışında ikamet ediyorsanız 120 gün süre 180 güne çıkıyor. 180+180 oluyor. Bütün seneyi TR de yurt dışı cihazla geçirebilirsiniz. Ama dediğim gibi bunun için yurt dışında ikamet ediyor olmalısınız. Sizin yurt dışı ikametiniz varsa 180 gün rahatça telefonu TR de kullanırsınız.

Yılın 180 gününden fazla zorunlu olarak Azerbaycan'da yaşıyorum hatta 210 gün bazen 220 güne dayanıyor bu süre orada okuyorum bundan dolayı TR cihazı değil de oradan mı alsam diye düşünüyorum 180 gün nasıl oluyor ki bu şekilde?

Yılın 180 gününden fazla zorunlu olarak Azerbaycan'da yaşıyorum hatta 210 gün bazen 220 güne dayanıyor bu süre orada okuyorum bundan dolayı TR cihazı değil de oradan mı alsam diye düşünüyorum 180 gün nasıl oluyor ki bu şekilde?
Azerbaycan da ikametin varsa 180 gün kullanirsin. Ama ikametin tryse 120 gün kullanırsın. Sen Azerbaycana aldirdin mı ikametini? Ve full Azerbaycan da yasamicaksan okul sonrası trye geleceksen trden al daha mantıklı. Çünkü bu sefer 240 gün kullanıp 4 ay şebekesiz kalırsın

Azerbaycan da ikametin varsa 180 gün kullanirsin. Ama ikametin tryse 120 gün kullanırsın. Sen Azerbaycan'a aldirdin mı ikametini? Ve Full Azerbaycan da yasamicaksan okul sonrası TR'ye geleceksen TR'den al daha mantıklı. Çünkü bu sefer 240 gün kullanıp 4 ay şebekesiz kalırsın.

4 yıl orada yaşayacağım adresim bile Azerbaycan'da görünüyor Türkiye'de adresim yok görünüyor fakat Türkiye adresi de ekleteceğim bu durumda ne olur?

4 yıl orada yaşayacağım adresim bile Azerbaycan'da görünüyor Türkiye'de adresim yok görünüyor fakat Türkiye adresi de ekleteceğim bu durumda ne olur?

Detaylı olarak bilmiyorum ama ikamet tek bir yerde olabilir diye biliyorum. Mesela ikametin İstanbul'da oy kullanım vs İstanbul da yapıyorsun ama üniversite için İzmir'de yaşıyorsun. O zaman İstanbul ikametli olursun. Yurtiçinde 1'den fazla ikamet girişi yok. Ben denedim yok dediler bana. Yurt dışı içinde olacağını pek sanmıyorum ama konsolosluğa sorabilirsin. Ama 4 sene oradaysan bence oradan al. Sonuçta 4 sene sonra o telefonu degistirirsin. Ve 4 sene içinde Azerbaycan da iş bulursun bence. Orada kalırsın. Senin için Türkiye'de telefon almak mantıksız geliyor bana. Azerbaycan da alıp 240 gün Türkiye'ye gelip kullanırsın.
Extra olarak şunu söyleyeyim, Türkiye ye girişte 1 telefon bulundur yanında. Yoksa ikinci telefona izin vermiyolar. İkinci telefonun eski kırık birşey olsa bile.

Şu anlık bu telefonlarda bir sıkıntı yaşanmıyor ama yakında Türkiye vatandaşı olma cezası olarak bunlara engel getirebilir. Böyle şeyler sadece Türkiye vatandaşı olmayan kişiler için yapılmış özel şeyler. Eğer Türkiye vatandaşı değilseniz Turkcell'den aylık 70GB gibi bir interneti 320TL'ye alabiliyorsunuz.

Detaylı olarak bilmiyorum ama ikamet tek bir yerde olabilir diye biliyorum. Mesela ikametin İstanbul'da oy kullanım vs İstanbul da yapıyorsun ama üniversite için İzmir'de yaşıyorsun. O zaman İstanbul ikametli olursun. Yurtiçinde 1'den fazla ikamet girişi yok. Ben denedim yok dediler bana. Yurt dışı içinde olacağını pek sanmıyorum ama konsolosluğa sorabilirsin. Ama 4 sene oradaysan bence oradan al. Sonuçta 4 sene sonra o telefonu degistirirsin. Ve 4 sene içinde Azerbaycan da iş bulursun bence. Orada kalırsın. Senin için Türkiye'de telefon almak mantıksız geliyor bana. Azerbaycan da alıp 240 gün Türkiye'ye gelip kullanırsın.
Extra olarak şunu söyleyeyim, Türkiye'ye girişte 1 telefon bulundur yanında. Yoksa ikinci telefona izin vermiyorlar. İkinci telefonun eski kırık bir şey olsa bile.

O zaman ikametim 2 yerde olamaz Azerbaycan ikametim sadece geçerli olur ondan mütevellit dediğin gibi oradan almam mantıklı nufüs işlerine gidicektim bende bundan dolayı senden bildiğim iyi oldu teşekkür ederim.

Şu anlık bu telefonlarda bir sıkıntı yaşanmıyor ama yakında Türkiye vatandaşı olma cezası olarak bunlara engel getirebilir. Böyle şeyler sadece Türkiye vatandaşı olmayan kişiler için yapılmış özel şeyler. Eğer Türkiye vatandaşı değilseniz Turkcell'den aylık 70GB gibi bir interneti 320TL'ye alabiliyorsunuz.
Gün işine sınırlama gelse dahi android imei atma ve iPhone iCloud gibi çözümler çıkar karşımıza. Yani bunu engellemek için gün sınırı yerine bir telefona alına 2-3 kat vergiyi düşürmek veya en kötü kredi kartına anlaşmalı yerlerle 12 ay vadesiz taksit imkanı olabilir. Hepsiburada yapikredi gibi. Bu sayede insanlar tr cihaza gider ve buradaki vergi kaybı önlenir. Mesela benim için telefona taksit imkanı olsa 9-12 ay gibi hemen 15 pm alacaktım. Ama şuan bekliyorum durumları. İnsanlar sırf arama için 30k telefona 80k vermeyebilir. Benim arkadaşım aldı ve kapanınca ikinci telefonla arama vs yapıyor ama uygulama sosyal medya için birinci telefonu kullanıyor. Amaçları insanlara kolaylık değil maalesef.

O zaman ikametim 2 yerde olamaz Azerbaycan ikametim sadece geçerli olur ondan mütevellit dediğin gibi oradan almam mantıklı nufüs işlerine gidicektim bende bundan dolayı senden bildiğim iyi oldu teşekkür ederim.
Rica ederim hocam. Senin durumunda olsaydım yaşadığım ülkede daha uygun fiyata telefon alır kullanırdım. Gerekirse tr de şebeke olmasın. Türkiye de evime 3310 alır koyarım trye gelince onla arama yaparım yine de 2-3kat vergiye kurban gitmem.

Gün işine sınırlama gelse dahi Android IMEI atma ve iPhone iCloud gibi çözümler çıkar karşımıza. Yani bunu engellemek için gün sınırı yerine bir telefona alına 2-3 kat vergiyi düşürmek veya en kötü kredi kartına anlaşmalı yerlerle 12 ay vadesiz taksit imkanı olabilir. Hepsiburada Yapı Kredi gibi. Bu sayede insanlar TR cihaza gider ve buradaki vergi kaybı önlenir. Mesela benim için telefona taksit imkanı olsa 9-12 ay gibi hemen 15 pm alacaktım. Ama şu an bekliyorum durumları. İnsanlar sırf arama için 30k telefona 80k vermeyebilir. Benim arkadaşım aldı ve kapanınca ikinci telefonla arama vs yapıyor ama uygulama sosyal medya için birinci telefonu kullanıyor. Amaçları insanlara kolaylık değil maalesef.

Rica ederim hocam. Senin durumunda olsaydım yaşadığım ülkede daha uygun fiyata telefon alır kullanırdım. Gerekirse TR de şebeke olmasın. Türkiye de evime 3310 alır koyarım TR'ye gelince onunla arama yaparım yine de 2-3kat vergiye kurban gitmem.

16 Pro Max bekliyorum çıktığında onu alacağım büyük ihtimalle 15 Pro Max bile benim yaşadığım yerde 3000 manat (57.000) ediyor.

16 Pro Max bekliyorum çıktığında onu alacağım büyük ihtimalle 15 Pro Max bile benim yaşadığım yerde 3000 manat (57.000) ediyor.
Çok iyi fiyat bu arada burada yurtdışı fiyatı 40k. Tr fiyatı en son 75 falandı. Oradan almak daha mantikliymis😁😁
Orada taksit imkanı veriyorlar mı? Karta taksit falan. Burada yasal düzenleme ile kaldırıldı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı