Yurt dışı iPhone satılmıyor mu?

Mustafa7261

Yoctopat
Daha fazla  
Önceden 15 Pro Max hangi renk alınır diye forum açmıştım. Şimdi ne alacağıma karar verdim ama kafamı bir soru karıştırdı. Bir arkadasim sakin bulaşma elinde patlar satamazsin gibi şeyler söyledi. Bu satma durumu nasıl işliyor? Benim bildiğim piyasası var ve birçok yurt dışı model satılıyor telefoncularda. Ben şimdi gidip 33'e alsam 15 Pro Max, onu 8 ay 1 yıl kullandiktan sonra ortalama kaça satarim? Mesela 28 29 civarına alir mi telefoncular?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceden 15 Pro Max hangi renk alınır diye forum açmıştım. Şimdi ne alacağıma karar verdim ama kafamı bir soru karıştırdı. Bir arkadasim sakin bulaşma elinde patlar satamazsin gibi şeyler söyledi. Bu satma durumu nasıl işliyor? Benim bildiğim piyasası var ve birçok yurt dışı model satılıyor telefoncularda. Ben şimdi gidip 33'e alsam 15 Pro Max, onu 8 ay 1 yıl kullandiktan sonra ortalama kaça satarim? Mesela 28 29 civarına alir mi telefoncular?
Pasaportunuza işletirseniz 3 yıl geçmesi gerekiyor satabilmeniz için. Ben 2022 yılında Amerika'dan iPhone 13 satın almıştım. Tam 2 gün önce cuma günü sattım hocam :)

Kayıt ettirmezseniz düşük fiyata gider. Şu an ikinci el veya sıfır olarak iPhone satan o kadar çok kişi var ki kârlı bir şekilde satabilirseniz veya kârı boşverin alacak kişiye denk gelirseniz dua edin.

Pasaportunuza işletirseniz 3 yıl geçmesi gerekiyor satabilmeniz için. Ben 2022 yılında Amerika'dan iPhone 13 satın almıştım. Tam 2 gün önce cuma günü sattım hocam :)

Yok hocam kayıtsız kullanacağım 8 ay sonra satacagim kayıt 45 bin TL kayıtla anlamı olmuyor

Kayıt ettirmezseniz düşük fiyata gider. Şu an ikinci el veya sıfır olarak iPhone satan o kadar çok kişi var ki kârlı bir şekilde satabilirseniz veya kârı boş verin alacak kişiye denk gelirseniz dua edin.

Hocam arada bakıyorum sarı siteye çoğu ilan yavaş yavaş da olsa satiliyor ama bir fikrim yok çünkü 33'e aldıysam 26 ya satmam bile yeter

Son düzenleme:
Yok hocam kayıtsız kullanacağım 8 ay sonra satacagim kayıt 45 bin TL kayıtla anlamı olmuyor

Hocam arada bakıyorum sarı siteye çoğu ilan yavaş yavaş da olsa satiliyor ama bir fikrim yok çünkü 33'e aldıysam 26 ya satmam bile yeter
Eğer kayıt ettirmezseniz aldığınız fiyatında altına satmak durumunda kalırsınız. Kullanılmış yurt dışı telefonu da kimse almaz hocam. Sıfır kapalı kutu yurt dışı cihazlar varken :)

Eğer kayıt ettirmezseniz aldığınız fiyatında altına satmak durumunda kalırsınız. Kullanılmış yurt dışı telefonu da kimse almaz hocam. Sıfır kapalı kutu yurt dışı cihazlar varken :)

Vallahi hocam bilmiyorum çünkü bende kullanılmış alacagim fiyattan dolayi kapalı kutu 15 pmler 40k 2. el 33K civarı bence kullanıp satmak için 2. el daha mantikli.

Alıcısı oluyor illaki uygun fiyatlı olunca sahibinden de alacak insan bulunabilir. Telefoncular da duruma bakıp alıyor. Alırken 8 ay açık olmasına bakıyorlar genelde. 8 ay kullandıktan sonra, yeni yılda kullanım süresini başlatmadan 8 ay açık olacak şekilde satışa koyun veya telefonculara sorun alan illaki olur.

Elbette satılıyor, rahat olabilirsiniz. Yurt dışı kayıtsız cihazların da bir piyasası var. 30'a aldığın cihazı 20-22'ye satarsın. Sadece satarken ne kadar çok kullanım süresi varsa ve kutusu varsa o kadar daha değer kazanır buna dikkat etmelisin. Bugün yurt dışı 2. el 13 Pro, 14 Pro'lar çok satılıyor misal satamazsın, elinde patlar tarzı şeylere aldırma o sebepten. Hatta eski Pro serilerini yurt dışı sıfır almaktan çoğu insan çekiniyor haklı olarak toplama riskine karşı hem kafası rahat olması adına hem de daha alt paraya 2. ele daha çok yöneliyorlar bu sebepten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı