Yurt dışı iPhone satmak

utkuyksl0

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci
Gigabyte A520M-K V2 AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
Apacer Panther Black-Gold 16 GB (2x8) DDR4 3200 Mhz CL16 Ram
Asrock Radeon RX 6600 PULSE 8GB GDDR6 128Bit DX12 AMD Ekran Kartı
AGI 256 GB NVMe M.2 SSD 3500MB/s Okuma / 3100MB/s Yazma
Rampage 550 W Güç Kaynağı
Meslek
İnşaat Mühendisi
Merhaba dostlar. Ben 30 Temmuz 2022 tarihinde yurt dışı ( Amerika - houston )dan bir iPhone 13 satın aldım ve bunu akrabamın pasaportunun üzerine kaydettirdim. Cihazımı değiştirmek istiyorum lakin bu kaydedilen cihazların 3 yıldan sonra satılabilmesi konusunda bilgim yok. Cihazımı satmak istesem satabilir miyim? Problem yaşar mıyım kısacası bu konuyla ilgili süreçten kısaca bahsederseniz çok sevinirim.

Cihazını sabredip 4 ay sonra satarsan 1 Ocak 2025’ten itibaren her hatla çalışır olacağı için Türkiye cihazı bir iPhone 13 o dönemde aynı kozmetikte kaç para ediyorsa sen de o paraya gönül rahatlığıyla satabilirsin.
İlla şimdi satmak istiyorum diyorsan yurt dışı bir iPhone 13 2.eli 15-16 eder temizse. Seninki sadece akrabanın pasaportunda çalışacağı için alıcı açısından hepten negatif durum. Ya IMEİ kaydını silersin öyle 15-16 satarsın misal. Ya da akrabanın üstüne olan hatla o cihazı kullanmaya razı olan alıcı beklersin.
Sözün kısası şu an satman hiç mantıklı değil.

Cihazını sabredip 4 ay sonra satarsan 1 Ocak 2025'ten itibaren her hatla çalışır olacağı için Türkiye cihazı bir iPhone 13 o dönemde aynı kozmetikte kaç para ediyorsa sen de o paraya gönül rahatlığıyla satabilirsin.
İlla şimdi satmak istiyorum diyorsan yurt dışı bir iPhone 13 2.eli 15-16 eder temizse. Seninki sadece akrabanın pasaportunda çalışacağı için alıcı açısından hepten negatif durum. Ya IMEI kaydını silersin öyle 15-16 satarsın misal. Ya da akrabanın üstüne olan hatla o cihazı kullanmaya razı olan alıcı beklersin.
Sözün kısası şu an satman hiç mantıklı değil.

1 Ocak 2025'ten sonra satarsan her hat ile çalışır diyorsunuz yani hocam. Bu da akrabamın hattının problem yaratmayacağı anlamına geliyor doğru mudur?

1 Ocak 2025'ten sonra satarsan her hat ile çalışır diyorsunuz yani hocam. Bu da akrabamın hattının problem yaratmayacağı anlamına geliyor doğru mudur?
Aynen öyle bugün Türkiye cihazı bir iPhone13 satmakla aynı hesap olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı