Rehber Yurt Dışı iPhone'lar nasıl kullanılır?

iPhone 16 Pro ile Samsung arasında kaldım. Ama iPhone daha çok basıyor Apple ekosistemimden dolayı.
4+4 verilen süreye güvenmeden alın o halde. Çünkü günümüzde her şeye vergi geliyorken Yurt dışı cihazlar içinde düzenleme gelebileceği kanaatindeyim

Hocam zaten 1. ve 2. yöntemde konuya cevap olarak pratikte ne kadar uygulanamaz ve riskli olduğunu anlattım. Hem ikos dediğiniz cihazın da yanında yedek bir eski iPhone taşımaktan farkı yok ve ekstrası 3. parti uygulama kullanıyorsunuz stabil değil ve verilerimizi kim bilir hangi Çinli şirkete gönderiyorlar hem de fiyatları karaborsa olduğu için çok değişiyor, o cihazı almak yerine dediğim gibi ikinci bir yurt dışı iPhone alınıp 4 ay boyunca kullanılabilir.

4+4 verilen süreye güvenmeden alın o halde. Çünkü günümüzde her şeye vergi geliyorken yurt dışı cihazlar içinde düzenleme gelebileceği kanaatindeyim.

Katılıyorum bu yurt dışından cihaz getirme işini iyice daralttılar. İlk yurt dışı cihazını 2017 de getirip 150 TL'ye kayıt ettirmiştim, maalesef artık gümrük kontrolüne girerseniz ikinci bir telefona el koyuluyor. Dediğiniz gibi bir gecede kafalarına esip artık yurt dışı cihazlar Türkiye'de hiç kullanılmayacak diyerek kapatabilirler.

Son düzenleme:
Amerika'dan alırsak fiziksel SIM girişi yok diyorlar eğer yoksa çift SIM olarak nasıl kullanacağız?

Amerika'dan alırsak fiziksel SIM girişi yok diyorlar eğer yoksa çift SIM olarak nasıl kullanacağız?

Çok basit Apple USA yazıyorsunuz oradan alıcağınız modelin donanım özellikleri kısmına tıklıyorsunuz en altlarda SIM Card bölümü var orada yazıyor hangi SIM teknolojisini kullandığını
Örnek iPhone 16 için birinci resim ABD ikinci resim Hollanda.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2024-10-10 09.53.22.png
    39,1 KB · Görüntüleme: 55
  • Ekran Resmi 2024-10-10 09.54.27.png
    23,6 KB · Görüntüleme: 57
2 esim var onlarda 4 ay 1.esim 4 ay 2.esim geçip kullanacaksın şahsen ABD'den almam.

ABD'den akrabam gelecek o yüzden oradan getirtmeyi düşünüyorum. Çift SIM'in ne gibi zorlukları olur acaba?

Fiziksel SIM uygun değildir diyor. Çift E-SIM'li alınır mı? Pek anlamıyorum bu işlerden.

Son düzenleme:
ABD'den akrabam gelecek o yüzden oradan getirtmeyi düşünüyorum. Çift SIM'in ne gibi zorlukları olur acaba?

Fiziksel SIM uygun değildir diyor. Çift e-SIM'li alınır mı? Pek anlamıyorum bu işlerden.

Avrupa'dan getirtme gibi bir şansınız yoksa alınır neden alınmasın, hem ABD de Avrupa'ya göre daha ucuz oluyor tanıdığınız gelirken tax Free alırsa daha da ucuza gelir sadece alıcağınız telefonun unlocked olmasına dikkat edin yoksa Türk hattını kullanamazsınız (unlocked nedir diye internetten araştırın)

Çift e simi de burada dediğim gibi kullanıcaksınız 4 ayda bir bayiye gidip e SIM almak yerine telefonun ayarlar kısmından IMEI'lerin sırasını değiştirceksiniz ucuza çözmüş olacaksınız (bu benim kendi uyguladığım yöntem iki senedir ABD'den alınma iPhone 13 kullanıyorum)

Avrupa'dan getirtme gibi bir şansım yok fakat Amerika'dan getirttiğim cihazı telefoncudan değiştirme ihtimalim olabilir.
Unlocked dediğiniz şey sanırım hat üstüne telefon alınınca oluyormuş, Ben Apple mağazasından getirtecektim bir sorun olur mu?

O zaman E SIM'i 1 kere alacağım sonra ayarlardan IMEI sırası değişerek kullanacağım öyle mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…