Rehber Yurt Dışı iPhone'lar nasıl kullanılır?

Herkese merhabalar değerli Technopat Sosyal sakinleri.

Bugün sizlere birçok kişinin bilmediği, yeterli derecede bilgi sahibi olmadığı Yurt Dışı iPhone'lar nasıl kullanılır? sorusunda yardımcı olacağım. Detaylı bilgiler vereceğim.

Ülkemizde maalesef telefonlar çok pahalı. iPhone cihazlar daha da pahalı. Herkesin bütçesi fazla olmayabiliyor. Benim düşüncem güncelleme desteği kesilmiş / kesilmekte olan iPhone almak yerine Yurt Dışı daha güncel bir cihaz almak.
Yurt dışı telefon almadan önce detaylar için alacağınız yerle iletişime geçiniz. Sistem değişir mi bilmiyorum. Şu anki sistemle anlattığım yöntemi uygulayabilirsiniz.

Peki herkesin aklındaki o soru: Biz bu cihazları kayıt ettirmeden nasıl kullanabiliriz?

Soru çok basit. Hazırsanız detaylı bir şekilde anlatmaya geçiyorum.
  • İlk önce hattınızı Fiziksel SIM girişine takıyorsunuz. 4 Ay öyle kullanıyorsunuz.
  • 4 Aylık Fiziksel SIM hakkınız bittiğinde ise Operatörünüze gidip (Turkcell, Vodofone, Türk Telekom vb.) hattınızı e-SIM'e çeviriyorsunuz.
  • Hattınızı e-SIM'e çevirdikten sonrada 4 Ay öyle kullanıyorsunuz. Yani 8 Ay rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz.
Peki OnePC hocam, boşta kalan 4 Ay da ne yapacağız?

Merak etmeyin. Her şeyin bir çözümü vardır.

Boşta kalan 4 Ayda da bunları yapacağız;
  • Telefonculara gideceğiz. 4 Aylık açtırma yaptıracağız. Yapan yerler var diye biliyorum.
Hocam ya yapmıyorlarsa?

Sakin ol dostum, bir çözüm yolu daha var.
  • Eski bir yurt içi iPhone bulacaksınız. (iPhone 6. iPhone 6S, iPhone 7 gibi)
  • Hattınızı eski yurt içi iPhone'a takacaksınız.
  • Yurt dışı iPhone'unuz ile eski yurt içi iPhone'unuz aynı iCloud hesabına bağlı olacak.
  • Eski iPhone'a gelen aramalar yurt dışı iPhone'a da gelecek aynı zamanda.
  • Hatta interneti bile eski iPhone'dan alacaksınız.
  • Böylece yurt dışı cihazınızı sorunsuz kullanabileceksiniz.
  • Fakat yurt içi cihazınızı yanınızda taşımanız gerekecek. Çantanıza koyabilirsiniz.
Bu dediğim boşta kalan 4 Ay için. Her yılbaşında süre yenileniyor zaten. Süre yenilendikten sonra tekrardan 4 Ay Fiziksel SIM + 4 Ay e-SIM şeklinde kullanacaksınız. Boşta kalan 4 Ayda dediklerimi yapacaksınız.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Herkese iyi sosyaller. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Avrupa'dan getirtme gibi bir şansım yok fakat Amerika'dan getirttiğim cihazı telefoncudan değiştirme ihtimalim olabilir.
Unlocked dediğiniz şey sanırım hat üstüne telefon alınınca oluyormuş, ben Apple mağazasından getirtecektim bir sorun olur mu?

Apple mağazasında da hat üzerine satış yapılıyor Amerika'da 30 $ daha ucuz oluyor buna dikkat etmek gerek sonra gevey gibi cihazlarla kullanmaya çalışırsınız telefonu.

Avrupa'dan getirtme gibi bir şansım yok fakat Amerika'dan getirttiğim cihazı telefoncudan değiştirme ihtimalim olabilir.
Unlocked dediğiniz şey sanırım hat üstüne telefon alınınca oluyormuş, ben Apple mağazasından getirtecektim bir sorun olur mu?

O zaman e SIM'i 1 kere alacağım sonra ayarlardan IMEI sırası değişerek kullanacağım öyle mi?

Evet, eSIM'le Çift SIM özelliğini kullanma - Apple Destek (TR) burada nasıl yapılacağı anlatılıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2024-10-10 12.36.15.png
    Ekran Resmi 2024-10-10 12.36.15.png
    50 KB · Görüntüleme: 66
Apple mağazasında da hat üzerine satış yapılıyor Amerika'da 30 $ daha ucuz oluyor buna dikkat etmek gerek sonra gevey gibi cihazlarla kullanmaya çalışırsınız telefonu.

Evet, eSIM'le Çift SIM özelliğini kullanma - Apple Destek (TR) burada nasıl yapılacağı anlatılıyor

Evet, eSIM'le Çift SIM özelliğini kullanma - Apple Destek (TR) burada nasıl yapılacağı anlatılıyor.

Ben telefonu kasım'da E SIM olarak açacağım aralık sonu E SIM'i iptal edip nisan ayında tekrar E SIM yapacağım. Nisanda açtığım zaman kesintisiz 16 ay kullanabiliyorum E SIM değiştirerek.
Böyle yaparsam nasıl olur sizce mantıklı mı?

Ben telefonu kasım'da e SIM olarak açacağım aralık sonu e SIM'i iptal edip nisan ayında tekrar e SIM yapacağım. Nisanda açtığım zaman kesintisiz 16 ay kullanabiliyorum e SIM değiştirerek.
Böyle yaparsam nasıl olur sizce mantıklı mı?

Boşuna masraf yaparsınız sadece.

Not: Fiziksel SIM süresi dolan arkadaşlara tavsiyem gidip de operatör firmalarından e SIM alıp dolandırılmayın birkaç operatör bayisinden fiyat alıp aradaki farkları görebilirsiniz ve genelde size e simi satan eleman bir şeyden anlamıyor oluyor sorun çıkarsa mesuliyet kabul etmiyoruz diyorlar yaşadım oradan biliyorum. Öncellikle yurt dışına gittiğinizde internet kullanmanız için telefonunuza e SIM aktif eden uygulamalar var ben isim veriyorum YouTube'da bolca videosu var bu uygulamalardan birinden en ucuz paketi 50-60 TL'ye alıp telefonunuza e simi aktif ediyorsunuz uygulamalar zaten sizi yönlendiriyor, sonrasında IPhone'larda IMEI numaralarının yerini değiştirme özelliği var hücresel kısmına girip iki hattı da görüyorsunuz fiziksel simin takılı olduğu IMEI için birincil e SIM için ise ikincil yazar bunu üstüne tıklayıp değiştirebilirsiniz sonrasında kontrol edip e simi silebilirsiniz operatörlere gidip hem e SIM için hem de sonrasında fiziksel sime geçmek için dünyanın parasını vermenize gerek yok.

E simi iptal etmenize gerek yok burada yazılan gibi olacak e SIM açıkken ikinci bir e SIM yükleyeceksiniz sonrasında bunların öncelik sıralarını değiştireceksiniz sistemi şöyle düşünün fiziksel çift simi olan bir Samsung telefonunuz var iki adet IMEI numarası var 1. IMEI: 111111 2. IMEI: 22222 siz birinci IMEI olan SIM kart slotuna iş hattınız olan Turkcell taktınız ikinciye ise Vodafone kendi hattınızı bunları isterseniz fiziksel olarak yer değiştirebiliyorsunuz değil mi 1. slota Vodafone 2. slota Turkcell taktınız e SIM olanlarda da bu işlemi fiziksel olarak değil de yazılımsal olarak ayarlardan yapıyorsunuz bu kadar basit aslında. Ama hücresel değiştirme menüsünün açılması için telefonda iki e SIM olması gerekiyor o yüzden bu işlemi yapmadan e simi silmeyin zaten dediğim gibi App Store'dan uygulama üzerinden yaparsanız kendi e siminiz değiştirmenize ve silmenize gerek kalmayacak.

Son düzenleme:
Boşuna masraf yaparsınız sadece.

E simi iptal etmenize gerek yok burada yazılan gibi olacak e SIM açıkken ikinci bir e SIM yükleyeceksiniz sonrasında bunların öncelik sıralarını değiştireceksiniz sistemi şöyle düşünün fiziksel çift simi olan bir Samsung telefonunuz var iki adet IMEI numarası var 1. IMEI: 111111 2. IMEI: 22222 siz birinci IMEI olan SIM kart slotuna iş hattınız olan Turkcell taktınız ikinciye ise Vodafone kendi hattınızı bunları isterseniz fiziksel olarak yer değiştirebiliyorsunuz değil mi 1. slota Vodafone 2. slota Turkcell taktınız e SIM olanlarda da bu işlemi fiziksel olarak değil de yazılımsal olarak ayarlardan yapıyorsunuz bu kadar basit aslında. Ama hücresel değiştirme menüsünün açılması için telefonda iki e SIM olması gerekiyor o yüzden bu işlemi yapmadan e simi silmeyin zaten dediğim gibi App Store'dan uygulama üzerinden yaparsanız kendi e siminiz değiştirmenize ve silmenize gerek kalmayacak.

Anladım yazdığınızı okudum öyle yapacağım. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

Anladım dediğinizi okudum öyle yapacağım. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

Ben teşekkür ederim telefon gelince de yazarsanız yardımcı olurum.

Örnek olarak App Store e-SIM yazınca ilk çıkan uygulamayı indirdim, ilk kayıtta ücretsiz Yunanistan e simi veriyor maksat hücresel plan seçme menüsüne gelmek olduğu için hangi ülkenin hangi operatörü olduğu falan hiç fark etmez bu tarz kampanyalara denk gelirseniz bedavaya bile halledersiniz.

Dosya Ekleri

• IMG_1775.png
    IMG_1775.png
    225,9 KB · Görüntüleme: 50
Ben teşekkür ederim telefon gelince de yazarsanız yardımcı olurum.

Örnek olarak App Store e-SIM yazınca ilk çıkan uygulamayı indirdim, ilk kayıtta ücretsiz Yunanistan e simi veriyor maksat hücresel plan seçme menüsüne gelmek olduğu için hangi ülkenin hangi operatörü olduğu falan hiç fark etmez bu tarz kampanyalara denk gelirseniz bedavaya bile halledersiniz.

Amerika'dan alacağım çift e SIM telefonu, çift fiziki simli telefonla takas etme şansım olabilir. Sizce gerek var mı?

Amerika'dan alacağım çift e SIM telefonu, çift fiziki simli telefonla takas etme şansım olabilir. Sizce gerek var mı?

Siz bilirsiniz ama IPhone'lar en son 12 serisinde sadece Çin pazarına çift fiziki SIM olarak üretiliyordu hala üretiliyor mu bilmiyorum.

Baktım üretiliyormuş.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2024-10-10 15.35.05.png
    Ekran Resmi 2024-10-10 15.35.05.png
    14,2 KB · Görüntüleme: 48
Bende bilemedim ne yapacağımı çift fiziki SIM gözüme çok daha kolay geldi.

Amerika'dan aldığım telefon kapalıyken aramaları yönlendirmek ve Wi-Fi görevi görsün diye iPhone telefon almak lazımmış sanırım. Evde iPhone 5S var ama pek işlevi olacağını sanmıyorum, iPhone 6 işimi görür mü? @efss

Son düzenleme:
Bende bilemedim ne yapacağımı çift fiziki SIM gözüme çok daha kolay geldi.

Amerika'dan aldığım telefon kapalıyken aramaları yönlendirmek ve Wi-Fi görevi görsün diye iPhone telefon almak lazımmış sanırım. Evde iPhone 5S var ama pek işlevi olacağını sanmıyorum, iPhone 6 işimi görür mü? @efss

Burada ondan da bahsettim, ayrıca sadece aramalara cevap verebileceksiniz ama kapanan yurt dışı telefonunuzla iCloud üzerinden arama yapamayacaksınız bunu da eklemiş olayım o yüzden kapanan telefonu kullanmak için ikinci telefon alma işi mantıksız sadece bak benim iPhone bilmem kaç modelim var diye masaya koymuş olacaksınız verimli bir şekilde kullanamayacaksınız.

Arkadaşlar bildiğiniz gibi ekim ayında olduğumuz için herkes gibi benim de IPhone'mun kullanım süresi doldu ve ben de sizin gibi araştırmalara başladım kendimce en mantıklı yöntemleri yazacağım.

1.iCloud ile bağlama yöntemi.
Öncelikle iPhone 6s, 7, 8 gibi bir model almanız gerekecek dez avantajları: Aldığınız ikinci telefon büyük ihtimalle tertemiz bile olsa yaşına bağlı olarak batarya ömrünü doldurmuş olacak siz bu telefonda hem internet paylaşacaksınız hem de aramaları alacaksınız yani pili sizin iPhone 14 Pro Max'e yetişemeyecek ve sürekli bitecek zaten şimdiki telefonunuzdan önce de eski bir IPhone'unuz varsa günde kaç kere şarja taktığınızı hatırlayın yani iki telefon bir de powerbank taşıyacaksınız bunlar için bir de çanta. Bu yöntem teoride ne kadar mantıklı olsa da pratikte çok mümkün olmuyor onun yerine ucuz bir Android telefon al en azından yanında tek bir cihaz taşırsın. Ha aldığım ikinci telefonun bataryasını değiştiririm öyle kullanırım diye düşünüyorsan sen bilirsin hem masrafın arttı hem de cebinde bir canlı bomba taşıyorsun maalesef bu telefonlar bir kere pili değiştikten sonra eskisi gibi verimli çalışmıyor.

Burada ondan da bahsettim, ayrıca sadece aramalara cevap verebileceksiniz ama kapanan yurt dışı telefonunuzla iCloud üzerinden arama yapamayacaksınız bunu da eklemiş olayım o yüzden kapanan telefonu kullanmak için ikinci telefon alma işi mantıksız sadece bak benim iPhone bilmem kaç modelim var diye masaya koymuş olacaksınız verimli bir şekilde kullanamayacaksınız.

O zaman o kapalı kalan kısmı başka bir telefonla idare etmek en mantıklısı iPhone almaya gerek yok.

Ekim ayında aldığım e-SIM ocakta tekrar yenileniyor değil mi? Yani böylelikle 8 aylık bir bölümü tek e-SIM'le geçirmiş oluyoruz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı