Yurt dışı IPhone'lar ne kadar süre kullanılabilir?

Archurah

Femtopat
Daha fazla  
Yurt dışına filan gitmeden 2.el bakacağım. Kayıt ettirmeden kullanacağım. Hem fiziki hem e SIM olanlar var. Çift fiziki SIM olanlar var. Hangisi ne kadar süre kullanılır? Bazıları son zamanlarda kıllanma süreleri arttı ve 4 aydan 6 aya çıkarıldı filan diyor. Kesin bir bilgi bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kayıtsız telefonlar Türkiye’de genellikle 120 gün (4 ay) boyunca kullanılabiliyor; çift SIM’li modellerde her IMEI için sayaç ayrı başlıyor ama toplamda kullanım süresi değişmiyor. Son zamanlarda 6 aya çıkarıldığı söylense de bu bilgi resmi değil, hâlâ 120 gün kuralı geçerli.

Yurt dışına filan gitmeden 2.el bakacağım. Kayıt ettirmeden kullanacağım. Hem fiziki hem e SIM olanlar var. Çift fiziki SIM olanlar var. Hangisi ne kadar süre kullanılır? Bazıları son zamanlarda kıllanma süreleri arttı ve 4 aydan 6 aya çıkarıldı filan diyor. Kesin bir bilgi bulamadım.
4+4 ay.
Fakat şunu bilin.
Sim 1+ Sim 2+ Esim olsa dahi yine 120+120 gün=8 ay .
Bazı sahtekarlar satmak için;
Sim 1=4 ay+ Sim 2=4 Ay+ E-Sim=4 ay toplam 1 yıl diyor kesinlikle yalan..

Sim 1+ Sim 2= 8 ay
Yada Sim 1+ E-Sim= 8 ay.
Yani e-sim ek süre vermiyor...

iPhone 7 alıp iki telefon yaparsan kullanım süresine takılmazsın. Ancak aldığın ikinci iPhone'nun şarjı vesaire çok problem olacaktır. Çünkü interneti yurtdışı telefonuna açmak gerek buda bayağı bir şarj harcıyor. 4 ay rezillik çekerim dersen sorunsuz kullanırsın.

Ülkemizde hangi çeşit IPhone'dan alırsanız alın 8 ay kullanırsınız. Çift fiziki modeller Asya cihazı, Avrupa modelleri 1 fiziki 1'e SIM, ABD modelleri ise çift E SIM ile gelir. Asya cihazlarında Wi-Fi yerine WLAN yazar. Sesli FaceTime kullanılmaz bilginiz olsun. Ancak sesli FaceTime son derece kimsenin varlığından bile haberi olmayan özellik zaten WLAN yazması da bir sorun teşkil etmez o nedenle Asya cihazları öneririm. Her seferinde E SIM'e geçerken para ödemezsiniz ve uğraşmazsınız.
Son zamanlarda kullanma muhabbetleri artma konusu şu: Şayet yurt dışında ikamet ediyorsanız sizin her SIM başına 4 ay değil 6 aya çıkarıldı. TR’de hali hazırda yaşayan vatandaşları ilgilendiren bir kısım değil bu.

4+4 ay.
Fakat şunu bilin.
SIM 1+ SIM 2+ esim olsa dahi yine 120+120 gün = 8 ay.
Bazı sahtekarlar satmak için;
SIM 1 = 4 ay+ SIM 2 = 4 ay+ e-SIM = 4 ay toplam 1 yıl diyor kesinlikle yalan.

SIM 1+ SIM 2= 8 ay.
Ya da SIM 1+ e-SIM= 8 ay.
Yani e-SIM ek süre vermiyor...

Hocam bende geçmeyi düşünüyorum her yılbaşında her iki sime kullanım süresi veriliyor mu yoksa sadece bir sime mi ve bu şekilde ortalama kaç yıl kullanabilirim belirli bi süre sonra kullanım süresini vermeyi kesiyorlarmı kapalı olduğu dönemde başka bir telefon kullanacağım.

Hocam bende geçmeyi düşünüyorum her yılbaşında her iki sime kullanım süresi veriliyor mu yoksa sadece bir sime mi ve bu şekilde ortalama kaç yıl kullanabilirim belirli bi süre sonra kullanım süresini vermeyi kesiyorlarmı kapalı olduğu dönemde başka bir telefon kullanacağım.
Her yıl her 2sime izin veriliyor.
4+4=8 ay kullanılabilir.
4 ay başka telefonla idare edersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı