Tamamen ters düşünüyorum belki evet çok ağır işlemler yapmadığınız sürece sonuna kadar yetiyor ama özellikle grafik ve işlemci performansına aynı anda ihtiyaç duyduğunuzda darboğaz ettiğini söyleyebilirim, kendim alelacele ikinci el olarak M2 Air almıştım 8/256 versiyonunu (fiyatı piyasasının çok altındaydı ve aynı gün içinde yurt dışına çıkmam gerekiyordu) ve kesinlikle kötü bir bilgisayar değildi son derece her şeyi rahatlıkla yapmak mümkündü ancak aynı makinenin üzerine +5k koyarak (cihazı aldığım fiyatın +5k üzerine sayarak ama) aynı cihazın 16/256 versiyonuna geçmiş birisi olarak şunu çok rahat söyleyebilirim, aradaki performans farkı akla kara gibi. Belki bunu internette gezinerek ya da üniversite işleri için vs fark etmenizin imkanı yok ama sanal makine çalıştırırken ve render alırken bu farkı direkt hissediyorsunuz. 8 GB RAM konfigürasyonlu hali kesinlikle kötü değil son derece güçlü bir ham performansa sahipsiniz ancak düşük RAM boyutu kesinlikle bu performansı baltalıyor evet kötü performans sunmuyor ancak asıl alabileceğiniz performansın önüne geçiyor testlerde de bu durum bariz belli oluyor zaten.
Fiyatı için bakarsak eğer klavyenin Türkçe olmaması sorun olmayacaksa hiçbir sorun olmaz fiyatı da gayet makul bence alınır, Türkiye içerisinde yakın fiyatlara 8/256 modeli bulabiliyorsunuz ama hem tanıdık olması hem 512 GB SSD olmasından dolayı bence verilebilir makul bir fiyat.