Yurt dışı MacBook M1 alınır mı?

ichyusuf

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 12400f
gigabyte rtx 4060
corsair 3200 8x2 ram
wd blue sn570 500gb ssd
gigabyte h610m k anakart
Meslek
öğrenci
Tanıdığımda MacBook M1 vardı yurt dışından almış 2022 model neredeyse hiç kullanılmamış, 15 bin TL'ye veriyor. Anlayan birileri yazarsa sevinirim. 8 GB RAM 512 SSD.

8 GB RAM yetersiz diyenleri takmadan aynı model 2022 15 incç olanı almıştım256 GB SSD'de yetti RAM'de öyle. Üstelik yazılımcıyım birçok programlamayı aynı anda yapmama rağmen sorun yaratmadı ama Apple tarafında RAM'ler biraz daha farklı çalışıyor şöyle diyebiliriz özetle kafanı yormadan Apple tarafındaki 8 GB RAM Windows tarafındaki 12 GB RAM'e tekabül ediyor. O yüzden bir problem yaşamazsın. Hayırlı olsun fiyat güzel.

8 GB RAM yetersiz diyenleri takmadan aynı model 2022 15 incç olanı almıştım256 GB SSD'de yetti RAM'de öyle. Üstelik yazılımcıyım birçok programlamayı aynı anda yapmama rağmen sorun yaratmadı ama Apple tarafında RAM'ler biraz daha farklı çalışıyor şöyle diyebiliriz özetle kafanı yormadan Apple tarafındaki 8 GB RAM Windows tarafındaki 12 GB RAM'e tekabül ediyor. O yüzden bir problem yaşamazsın. Hayırlı olsun fiyat güzel.
Tamamen ters düşünüyorum belki evet çok ağır işlemler yapmadığınız sürece sonuna kadar yetiyor ama özellikle grafik ve işlemci performansına aynı anda ihtiyaç duyduğunuzda darboğaz ettiğini söyleyebilirim, kendim alelacele ikinci el olarak M2 Air almıştım 8/256 versiyonunu (fiyatı piyasasının çok altındaydı ve aynı gün içinde yurt dışına çıkmam gerekiyordu) ve kesinlikle kötü bir bilgisayar değildi son derece her şeyi rahatlıkla yapmak mümkündü ancak aynı makinenin üzerine +5K koyarak (cihazı aldığım fiyatın +5K üzerine sayarak ama) aynı cihazın 16/256 versiyonuna geçmiş birisi olarak şunu çok rahat söyleyebilirim, aradaki performans farkı akla kara gibi. Belki bunu internette gezinerek ya da üniversite işleri için vs fark etmenizin imkanı yok ama sanal makine çalıştırırken ve render alırken bu farkı direkt hissediyorsunuz. 8 GB RAM konfigürasyonlu hali kesinlikle kötü değil son derece güçlü bir ham performansa sahipsiniz ancak düşük RAM boyutu kesinlikle bu performansı baltalıyor evet kötü performans sunmuyor ancak asıl alabileceğiniz performansın önüne geçiyor testlerde de bu durum bariz belli oluyor zaten.

Fiyatı için bakarsak eğer klavyenin Türkçe olmaması sorun olmayacaksa hiçbir sorun olmaz fiyatı da gayet makul bence alınır, Türkiye içerisinde yakın fiyatlara 8/256 modeli bulabiliyorsunuz ama hem tanıdık olması hem 512 GB SSD olmasından dolayı bence verilebilir makul bir fiyat.

Tamamen ters düşünüyorum belki evet çok ağır işlemler yapmadığınız sürece sonuna kadar yetiyor ama özellikle grafik ve işlemci performansına aynı anda ihtiyaç duyduğunuzda darboğaz ettiğini söyleyebilirim, kendim alelacele ikinci el olarak M2 Air almıştım 8/256 versiyonunu (fiyatı piyasasının çok altındaydı ve aynı gün içinde yurt dışına çıkmam gerekiyordu) ve kesinlikle kötü bir bilgisayar değildi son derece her şeyi rahatlıkla yapmak mümkündü ancak aynı makinenin üzerine +5k koyarak (cihazı aldığım fiyatın +5k üzerine sayarak ama) aynı cihazın 16/256 versiyonuna geçmiş birisi olarak şunu çok rahat söyleyebilirim, aradaki performans farkı akla kara gibi. Belki bunu internette gezinerek ya da üniversite işleri için vs fark etmenizin imkanı yok ama sanal makine çalıştırırken ve render alırken bu farkı direkt hissediyorsunuz. 8 GB RAM konfigürasyonlu hali kesinlikle kötü değil son derece güçlü bir ham performansa sahipsiniz ancak düşük RAM boyutu kesinlikle bu performansı baltalıyor evet kötü performans sunmuyor ancak asıl alabileceğiniz performansın önüne geçiyor testlerde de bu durum bariz belli oluyor zaten.

Fiyatı için bakarsak eğer klavyenin Türkçe olmaması sorun olmayacaksa hiçbir sorun olmaz fiyatı da gayet makul bence alınır, Türkiye içerisinde yakın fiyatlara 8/256 modeli bulabiliyorsunuz ama hem tanıdık olması hem 512 GB SSD olmasından dolayı bence verilebilir makul bir fiyat.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam. Gündelik işler için olsun biraz AutoCAD biraz grafik tasarım ile uğraşacağım ondan dolayı 8 RAM yeterli diye düşünüyorum. Klavye konusundada sorun olmaz halihazırda of de yurt dışı klavye kullanıyorum.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam. Gündelik işler için olsun biraz AutoCAD biraz grafik tasarım ile uğraşacağım ondan dolayı 8 RAM yeterli diye düşünüyorum. Klavye konusundada sorun olmaz halihazırda of de yurt dışı klavye kullanıyorum.
Değil kardeşim 8gb ramli Mac ler sadece internete dolaşmak için. Tasarım falan yapacaksan üzer.

O zaman bence cihazı alın, memnun kalırsınız.

Tanıdığımda MacBook M1 vardı yurt dışından almış 2022 model neredeyse hiç kullanılmamış, 15 bin TL'ye veriyor. Anlayan birileri yazarsa sevinirim. 8 GB RAM 512 SSD.
İçi açılmamammış tamir görmemişse al. Son zamanlarda bu olaylar çok fazla yaşanıyor sonradan içi açılıp işlem görmüş cihazlar çıkıyor.

İçi açılmamammış tamir görmemişse al. Son zamanlarda bu olaylar çok fazla yaşanıyor sonradan içi açılıp işlem görmüş cihazlar çıkıyor.

Yok öyle değil elinde fazladan kalmış Tayvan'dan almış zamanında kenara atmış öyle bir cihaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı