Yurt dışı telefonu kullanmak için bizzat alıp getirmek mi gerekiyor?

469826

Hectopat
Makaleler
16
Türkiye iPhone fiyatları kafayı yedirtiyor bana, İngiltere'den getirme şansım var. Nasıl işliyor sistem? 2800 liralık açtırma ücreti olduğunu biliyorum ama sanki onun için bizzat gidip almak gerekiyor diye bir şey duymuştum, nasıl işliyor sistem? Başkası getirse oradan oluyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an geçici kayıt var. Ne zamana kadar sürer belli değil. Yurt dışından getirilen telefonlar sim başına 4 ay şeklinde kullanıma açılıyor. Çift simli modelleri 8 ay kullanabilirsin. 8 aydan sonra geçici kayıt devam etmiyorsa pasaporta kaydetmek zorundasın. Pasaport kayıt ücreti de 2732 TL. Pasaport ve sim kart aynı kişinin adına olmalı. Pasaport kaydı yapmak için ayrıca son 1 yıl içinde en az 1 kere yurt dışına giriş çıkış yapmak gerekiyor.

Şu an geçici kayıt var. Ne zamana kadar sürer belli değil. Yurt dışından getirilen telefonlar sim başına 4 ay şeklinde kullanıma açılıyor. Çift simli modelleri 8 ay kullanabilirsin. 8 aydan sonra geçici kayıt devam etmiyorsa pasaporta kaydetmek zorundasın. Pasaport kayıt ücreti de 2732 TL. Pasaport ve sim kart aynı kişinin adına olmalı. Pasaport kaydı yapmak için ayrıca son 1 yıl içinde en az 1 kere yurt dışına giriş çıkış yapmak gerekiyor.
Yurtdışına çıkış yapılan ülkenin, telefonun alındığı yerle aynı mı olmak zorunda?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı