Yurt dışı üniversiteler için hangi sınavlara girmek lazım?

kadirbulut10

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba. Yurt dışındaki örnek olarak harvard veya oxford gibi çeşitli üniversitelere girmek için ne yapmamız lazım? Biraz araştırdım TOEFL gibi dil sınavlarını anladım fakat asıl önemli olan sat, act, ssat, gmat, GRE gibi sınavları anlamadım onun harici üniversiteye göre de değişiyor Oxford'a baktıĞımda bunlardan başka sınavlara katılmam gerektiğini de gördüm bilen, bilgisi olan birileri var mı? Akşam akşam kafam allak bulak oldu daha 11. sınıfım böyle şeylere cok takmalı mıyım?

Benim bildiğim SAT sınavı onların üniversite sınavı hocam. Günümüzde zor dediğiniz fakat sınavı iyi yaparsanız burs verirler elbet, bol şans. Sadece TOEFL sınavına girilirse de kolejlere girebiliyorsunuz hocam, üniversitelere göre çok ucuz ama malum Türk vatandaşları için yine de sıkıntı. SAT'yi iyi yaparsanız burs imkanları olabilir hocam bence bunu araştırın. Umarım başarırsınız ve hayır 11. sınıfta kafaya takman daha iyi, gelecek planlamanı yapman için en azından azıcık daha süren var.

Sağolun ,yurt dışında okuyan birinden bilgi aldım toefl sınavı zorunluymuş yurt dışı için, onu öğrendim sadece fakat bu dediğim ve dediğiniz gibi sat,gre,gmat gibi sınavlar üniversiteden üniversiteye değişiyormuş benim amacım inşallah Harvard veya MIT olacak fakat hayla tam hangi sınavlar onu bilmiyorum tyt ayt sanıyordum fakat o Türkiye üniversitesi içinmiş sanırsam sonra yurt dışı için yks lazım mış diye okudum internetten onlar bi yana sınavları yapıp puanları tuttursam bile üniversitenin sitesinde kayıt yerini o kadar aradım bulamadım.

Bide burs derken ne kadar süre yazılım alanında okumak istiyorum , hiç sınava girmeden para ile alıyorlar mı acaba.

YKS'ye girerek Almanya'da da üniversiteye girebilirsin.(Almanca gerekli) Almancan varsa Avusturya, Viyana Üniversitesi'nde okuyabilirsin.

Sırf parasıyla gireceğim, ben zenginim diyorsan. TOEFL sınavına girip en az 60 70 alın hocam. Sizi kabul eden kolejler olacak, kolejde okuduğunuz 2 sene boyunca kolej ortalamanıza göre oradan üniversiteye geçebiliyorsunuz.

YKS'ye girerek Almanya'da da üniversiteye girebilirsin.(Almanca gerekli) Almancan varsa Avusturya, Viyana Üniversitesi'nde okuyabilirsin.

Almancam var, evet fakat dediğim gibi hedef Amerika önemli olan Amerika'da geçip geçmemesi YKS'nin.

Birde cahilliğime verin bu kolej dediğiniz şey üniversite değil galiba 2 sene kolejde okuyup ayrı yetten üniversite okumak 2 seneyi çöpe atmak demek

Benim amacım direk bu üniversitelerin sınavları hangileri ise onlara hazırlanmak ve nereden başvuru yapılacaksa oraya başvuru yapıp yurt dışında okumak üniyi

Kimi üniversitelerde 2+2 oluyormuş hocam. Bu sitede böyle yazıyor. Amerika'da Community College Okumak| Onedu.com.tr

Cevaplarınız için sağolun yine bilgisi olan arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim en iyisi birkaç video izlemek.

Anladım hocam, üniversite artık SAT mi ister ne isterse hocam ona hazırlanmanız lazım. Sınav sonucundan sonra bildiğim kadarıyla üniversitelerin kendi sitelerinde başvuru yeri var. Oradan yapılıyor olması lazım işlemin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…