Yurt dışı üniversiteler için hangi sınavlara girmek lazım?

Anladım hocam, üniversite artık SAT mi ister ne isterse hocam ona hazırlanmanız lazım. Sınav sonucundan sonra bildiğim kadarıyla üniversitelerin kendi sitelerinde başvuru yeri var. Oradan yapılıyor olması lazım işlemin.
Bu College dediğiniz şey çok mantıklı geldi sağolun tavsiyeleriniz için bunuda bir araştıracağım ,hayırlı akşamlar.

Sat sınavı bildiğim kadarıyla bayağı çerez bir sınav Türkiye'de ortalama bir öğrenci bile paramparça eder o sınavı. İngilizce seviyenizi de kanıtlarsanız kabul almanız pek zor değil gibi hatta burs bile alabilirsiniz. Ben Polonya'da şu an devlet üniversitelerinden kabul almak için bekliyorum yıllık ücretleri epey uygun.
(Wroclaw teknoloji üniversitesi yıllık 3000 euro)
Varşova teknoloji üniversitesi Polonya'nın en iyi teknik okulu ve yıllık ücreti 11.000 euro)
Almanya'da okullar ücretsiz olsa da aylık yaşam masrafı epey fazla Computer science okuyacağım için hem okuyup hem çalışmak zor olur diye Polonya'yı tercih ettim.

Sat sınavı bildiğim kadarıyla bayağı çerez bir sınav Türkiye'de ortalama bir öğrenci bile paramparça eder o sınavı. İngilizce seviyenizi de kanıtlarsanız kabul almanız pek zor değil gibi hatta burs bile alabilirsiniz. Ben Polonya'da şu an devlet üniversitelerinden kabul almak için bekliyorum yıllık ücretleri epey uygun.
(Wroclaw teknoloji üniversitesi yıllık 3000 euro)
Varşova teknoloji üniversitesi Polonya'nın en iyi teknik okulu ve yıllık ücreti 11.000 euro)
Almanya'da okullar ücretsiz olsa da aylık yaşam masrafı epey fazla Computer science okuyacağım için hem okuyup hem çalışmak zor olur diye Polonya'yı tercih ettim.

Sağ olun hocam biraz baktım ve evet, istediğim üniversiteler sat sınavı ile alıyormuş ama neredeyse fullemem lazım. Sınav toplam 1600 puan, yanlış bilmiyorsam harvard 1560 puanla alıyormuş ve burs almam kesinlikle gerek fiyatları bayağı yüksek.

Siz Polonya için sat sınavına mı girdiniz ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı