Yurt dışı Xiaomi alınır mı?

Sadece iPhone değil tüm telefonlarda geçerli bir durum. Sadece iPhone'nin işlemcisi ve kapalı kaynak IOS yüzünden IMEI klonlanamıyor, server kaydı veya direnç kaydı gibi işlemler yapılamıyor. Samsung tarafında ise Server kaydı yapılıyor ama sanırım IMEI klonlama yok. Diğer telefonlar için durum nasıl bilmiyorum. Xiaomi için bu durum çok kolay. Bootloader kilidi kalkınca telefona nokia IMEI'sini bile çakabiliyorsunuz direk. Tabii iPhone için de bir kaç yol var fakat bunu sayılı telefoncular biliyor ve muhtemelen fiyatı da tuzludur.

Irak'taki en ucuz olup en kaliteli olan telefon ise Xiaomi. Bu yüzden insanlar çok Yurtdışı Xiaomi tercih eder. Geçen kuzenimden fiyat istedim, Irak'ta Samsung S24 700 dolar civarlarında dolaşıyor. Xiaomi ise 100 dolar falan.

Xiaomi için bu durum çok kolay. Bootloader kilidi kalkınca telefona nokia IMEI'sini bile çakabiliyorsunuz direk.
Kendimiz yapabileceğimiz bir şey mi yoksa telefoncuya mı götürmek lazım?
Mesela eski telefonun IMEI sini yurtdışı telefona geçirmek gibi şeyleri biz yapablir miyiz?

Kendimiz yapabileceğimiz bir şey mi yoksa telefoncuya mı götürmek lazım?
Mesela eski telefonun IMEI sini yurtdışı telefona geçirmek gibi şeyleri biz yapablir miyiz?
Teknik bilgi lazım. Bazı telefonlarda arka kapağın açılması lazım ya da direnç kaydı lazım. Yani teknik bilgi yoksa yapamazsınız. Ancak uzaktan yapanlar var. Bilgisayarınıza bağlanıyorlar ve uzaktan hallediyorlar. MIUI Forum'da bir sürü teknisyen var. Orada bu konu hakkında daha çok bilgi alabilirsiniz. Tabi yasa dışı bir işlem olduğunu unutmayın. Devlet fark edince IMEI'yi kapatıyor. Biz 2-3 sene önce 100 TL'ye yapmıştık anneme.

@Lee Yubin hocam yurt dışı Samsung'larda o fiyatta dusunulebilir. Eger illa mi istemezseniz onda da guzel alternatifler vardir. Sahsen HyperOS ve One UI arasinda One UI cok daha sorunsuz bir arayuze sahip.

POCO, Mi11, Redmi serilerini kullandım. Hepsi de elimde patladı. Yok neymiş hocam sen sıkıntılı model almışsın, bu model zaten kronik. Satıştan kaldırın o zaman. Bi anakart yanmasıyla uğraştım, bi de güncelleme getirip telefonu kapattılar, bir güncelleme telefonu yaktı, kendi açılıp kapanmaya başladı. Ama eski Samsung'um hala takır takır çalışıyor. İnsanlar Xiaomi'den uzak durmalı, bütçe dostu Çin malı dedik; yaptı yapacağını. Gidip orta karar Iphone veya Samsung alın.
POCO modellerinde X3 serisini kullandıysanız, anakart yanması almanız normal çünkü kronik sorunlu anakarta sahip. X3 serisi dışında gayet stabil oyuncu telefonları. Redmi serisini zaten tavsiye etmiyorum, hali ortada. POCO serisi son 2 senedir muazzam işler çıkarıyor, uzak durun demek saçma. Mi serisi muazzam bir seri senelerce Mi 10, Mi 12 ve Mi 13 kullandım ve hiç bir probleme rastlamadım. Sorunlar nedense sizi bulmuş, yurt dışı telefon falan mı aldınız 🤔

Yurt dışını geçin, Xiaomi alınmaz.

Komik bir yorum olmuş cahilliğinize veriyorum, Xiaomi markası tek Redmi serisinden oluşmamaktadır. Amiral gemisi sınıfını kullanmanizi tavsiye ederim, ayrıca yeni OS sistemi çıkardılar geliştirdiler çoğu yeni özellik sistem akıcılığı yükseldi neyse uzatmak istemiyorum. Yurt dışı telefon alınır mümkünse direnç kayıtlı bir cihaz al MTK işlemcisi olan SD işlemcililere direnç atılması sıkıntılı oluyor bütçen varsa güzel bir seri öneririm.

POCO modellerinde X3 serisini kullandıysanız, anakart yanması almanız normal çünkü kronik anakarta sahip. X3 serisi dışında gayet stabil oyuncu telefonları. Redmi serisini zaten tavsiye etmiyorum, hali ortada. POCO serisi son 2 senedir muazzam işler çıkarıyor, uzak durun demek saçma. Mi serisi muazzam bir seri senelerce Mi 10, Mi 12 ve Mi 13 kullandım ve hiç bir probleme rastlamadım. Sorunlar nedense sizi bulmuş, yurt dışından falan mı aldınız 🤔
X3'te anakart değil işlemci kronik sorun diye biliyorum. Benim babamın da durup dururken işlemcisi yandı. Haliyle kullanılamaz hale geldi.

Komik bir yorum olmuş cahilliğinize veriyorum, Xiaomi markası tek Redmi serisinden oluşmamaktadır. Amiral gemisi sınıfını kullanmanizi tavsiye ederim, ayrıca yeni OS sistemi çıkardılar geliştirdiler çoğu yeni özellik sistem akıcılığı yükseldi neyse uzatmak istemiyorum. Yurt dışı telefon alınır mümkünse direnç kayıtlı bir cihaz al MTK işlemcisi olan SD işlemcililere direnç atılması sıkıntılı oluyor bütçen varsa güzel bir seri öneririm.
Redmi Note 13 Pro+ diğer Redmi'lerden çok farklı. Sanki android değil de iOS gibi saf bir işletim sistemi varmış gibi çok stabil çalışıyor. Babamda var hiç kasmasını görmedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı