Yurt dışına kripto para göndermek

Xaraca

Kilopat
Sahibinden üzerinden evden ek iş ilanına basvurmuştum ve işi verdiğini söyleyen kişi işi söyledi, fotoğrafını koydum. Sizce bu işte bir illegallik veya dolandırıcılık var mıdır?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210406-154243_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20210406-154243_WhatsApp.jpg
    112,9 KB · Görüntüleme: 78
Ben pek güvenemedim; bu vakitte kim tanımadığı insana bu kadar kazançlı bir işi versin? Profil fotosunu Google'da arasanıza eğer sahte fotoğraf falansa direk şikayet edin. (Bu işlerden pek anlamam yanlış bir şey söylediysem affedin.)

Sizi kullanarak vergi kaçırıyor bu insan. İllegal bir durum var mı diye sormuşsunuz, evet var. İleride denetime girdiğinizde vergi memuru bu para sizin hesabınıza nerden geldi diye sorarsa bu durumu nasıl anlatacaksınız?
Keşke telefon numarasını sansürleseydiniz be hocam.
Neden? Bunun gibi vergi kaçakçılarını neden gizlesin ki? Sebebi nedir?

İşin detayı çok ince. Para aklama yöntemlerinden birisi olabilir bu. Şöyle düşün, ben vergi kaçırarak, ayda 300bin tl kazandım bunun normal şartlarda 200bin tl'sini vergi ödemem gerekirken senin banka hesabını kullanarak hiç vergi ödemeden kara paramı aklamış oldum ve 200bin cebime kaldı sana da sus payı olarak 10bin tl verdim. Cebime kalan 290bin tl'nin tadını çıkarıyorum, senin başın mı ağrımış, vergi borcun mu çıkmış umurumda değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı