Yurt dışına önü açık meslekler nelerdir?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Merhaba eşit ağırlığım hedefim İzmir Yaşar Üniversitesi (vakıf) hukuk veya psikoloji bölümü istiyorum. Bu mesleklerin önü açık mı? Ülkemde bunlara göre meslek bulabilirim ama yurt dışına şans var mı çabalasak? Mesela yaşar üniversitesinde ilk 10 içinde yer alsak özel üniversite olduğu için yurt dışına imkan tanır mı? Veya hangi mesleklerin önü açık yurt dışında?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sektörümden, çalışma şartlarımdan çok memnum. Fakat herkes için olmadığını ve buraya gelirken yaşadığım çileyi ve aşağılanmaları da göz önünde bulundurmak gerekir. Hatırlayınca dahi mideme ağrı giriyor hala.

Pazarlama tüm ürün ve hizmetlerin olmazsa olmazıdır. Ve çalışanların en fazla yakındığı konu da insanlarla uğraşmaktır. O sebeple doğru ve yanlışın ortası diyerek Dijital Pazarlama'cı oldum :) Eğer ne yaptığınızı biliyorsanız, yabancı diliniz varsa ve veri incelemek, yorumlamak ezcümle veri analizini yapmayı ve çıkarımlarınıza uygun aksiyon almayı seviyorsanız tavsiye edebilirim.

Yurtiçi, yurtdışı derdiniz olmadan evden, köyden veya kafeden çalışabileceğiniz bir meslek. Rapor verdiğim bir pazarlama ve satış müdürüm, ki kendisi beni inanılmaz geliştiriyor, karşımda Batı bölge sorumlusu müdürümle haftanın 2 günü ofisten ve 1 günü evden olmak üzere çalışıyorum.

Diğer zamanlarımda ek panelleri yönettiğim ve gelir elde ettiğim zamanlar da oldu, yurtdışı firmalarla uzaktan çalışma koşullarını da incelediğim. Velhasıl, çok çalışmak isterseniz sonsuz seçenekli, kısa zamanlı yorulmadan çalışmak isterseniz de kısıtlı seçenekli olan bir iş kolu.

Mevzu eğer yurtdışına çıkmaksa Türkçe bilmenizin büyük katkısının olacağı iş kollarını araştırmanızı, dijital pazarlama kısmında Hindistan'ın ve Brezilya'nın bizden kilometrelerce önde olduğunu belirtmem gerekiyor.

Ayrıca karakterinizi tanımanız, neyi başarmaktan zevk aldığınız ve ne tür alanlarda çalışmayı istediğiniz gibi bir çok etmen de meslek seçimini etkiliyor.

Umarım hayatınızın geri kalanında zevk alacağınız bir işte çalışırsınız.

İnşaat sektörü.
Sayısal bölümde olsaydım İnşaat mühendisi olmak isterdim ama bölümüm gereği eşit ağırlığın en yüksek puanlı iki mesleği hukuk ve psikolog.

Hukuk yurt dışı için sıkıntı olmaz mı? Her ülkenin ayrı kanunları var diplomalar geçerli sayılıyor mu bilmiyorum ama psikolojide yüksek lisans yapıp gidenler oluyor özellikle Avrupa'ya.
Evet düşününce öyle oluyor gerçekten.

Sektörümden, çalışma şartlarımdan çok memnum. Fakat herkes için olmadığını ve buraya gelirken yaşadığım çileyi ve aşağılanmaları da göz önünde bulundurmak gerekir. Hatırlayınca dahi mideme ağrı giriyor hala.

Pazarlama tüm ürün ve hizmetlerin olmazsa olmazıdır. Ve çalışanların en fazla yakındığı konu da insanlarla uğraşmaktır. O sebeple doğru ve yanlışın ortası diyerek Dijital Pazarlama'cı oldum :) Eğer ne yaptığınızı biliyorsanız, yabancı diliniz varsa ve veri incelemek, yorumlamak ezcümle veri analizini yapmayı ve çıkarımlarınıza uygun aksiyon almayı seviyorsanız tavsiye edebilirim.

Yurtiçi, yurtdışı derdiniz olmadan evden, köyden veya kafeden çalışabileceğiniz bir meslek. Rapor verdiğim bir pazarlama ve satış müdürüm, ki kendisi beni inanılmaz geliştiriyor, karşımda Batı bölge sorumlusu müdürümle haftanın 2 günü ofisten ve 1 günü evden olmak üzere çalışıyorum.

Diğer zamanlarımda ek panelleri yönettiğim ve gelir elde ettiğim zamanlar da oldu, yurtdışı firmalarla uzaktan çalışma koşullarını da incelediğim. Velhasıl, çok çalışmak isterseniz sonsuz seçenekli, kısa zamanlı yorulmadan çalışmak isterseniz de kısıtlı seçenekli olan bir iş kolu.

Mevzu eğer yurtdışına çıkmaksa Türkçe bilmenizin büyük katkısının olacağı iş kollarını araştırmanızı, dijital pazarlama kısmında Hindistan'ın ve Brezilya'nın bizden kilometrelerce önde olduğunu belirtmem gerekiyor.

Ayrıca karakterinizi tanımanız, neyi başarmaktan zevk aldığınız ve ne tür alanlarda çalışmayı istediğiniz gibi bir çok etmen de meslek seçimini etkiliyor.

Umarım hayatınızın geri kalanında zevk alacağınız bir işte çalışırsınız.
Teşekkürler yorumunuz için bu bana pek uygun gelmiyor, ekonomi, işletme ve pazarlama konuları. Sebebi sanki çizgiler belli değil gibi bir seçenek yok, ben belirsizlik arasında kaybolurum.

Peki bir şey soracağım. Bu bölümün yanında (İngilizce) diye belirtilen ne oluyor?
1718034017633.png

diyor Yaşar üniversitesindeki bir psikoloji. Bunun anlamı dersler İngilizce işlenecek Türkçe ders olmicak mı demek? Buna göre herkes İngilizce'yi anadili gibi bilmesi gerekmez mi?

Son düzenleme:
Bunun anlamı dersler İngilizce işlenecek Türkçe ders olmicak mı demek? Buna göre herkes İngilizce'yi anadili gibi bilmesi gerekmez mi?
Evet; İngilizce bölüm o demek. Fakat ben hiç tavsiye etmiyorum. Bununla birlikte ne kadarı İngilizce işlenir, kaynaklar ne kadar İngilizce kullanılır bilemiyorum. Türkiye'de bu tip konular çok net değil.

Evet; İngilizce bölüm o demek. Fakat ben hiç tavsiye etmiyorum. Bununla birlikte ne kadarı İngilizce işlenir, kaynaklar ne kadar İngilizce kullanılır bilemiyorum. Türkiye'de bu tip konular çok net değil.
Öyleyse ben hedefimi tamamen Yaşar üniversitesi hukuğa yöneltiyorum. Yurtdışı olayına da bakarım erasmus olabiliyor sanırım bu özel üniversitelerde. Veya artıkk gezmeye giderim yapacak bişey yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı