Yurt dışında gelecek planı

Kahann

Femtopat
Katılım
18 Ağustos 2023
Mesajlar
0
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Uzun yıllardır kafamda olan bir durum bu. Açıkçası 5 senedir kafamda kurup planladigimi söyleyebilirim. Yaşımın da artık yurt dışına çıkışa elverişli olmasiyla birlikte işler ciddileşmeye başladi ve forumda aynı konu üzerinden muhabbet etmek isteyen bilgi almak veya vermek isteyen kişilerle iletişime geçmek için açtım bu konuyu.

Seneye üniversiteye geçiyorum ve üniversitenin ilk senesi bittigi zaman Work and Travel ile Amerika'ya gitmeyi dusunuyorum. Verilen yasal sürecin tamamında sıkı bir şekilde birden fazla işte calisip cebimde güzel bir para biriktirmiş olmak istiyorum. Devaminda geri donmeyi dusunmuyorum ama orada kaçak olarak kalmak da isteyeceğim bir durum değil bunu soyleyeyim. Oradayken kalmak için birçok yol var zaten bu yuzden çok buyuk bir sorun olacagini sanmiyorum.

Bir avukat yardimiyla orada kalmaya devam etmek istiyorum. Eğlence, gece hayati gibi aliskanliklari olan biri degilim orada en kisa sürede maksimum çalismayla hayatimi duzene sokup sonrasinda vatandaşlığı aldiktan sonra dunyayi gezmek istiyorum. Tabii ki tum surecte vasifsiz bir işte garson olarak calisirim demiyorum. Bu süreçte önüme çıkan imkanlar neyi gosterir bilemiyorum ama kafamdaki hayati yaşayabilemek için Amerika'ya gitmem gerektigini düşünüyorum. Avrupa ülkelerinde Amerika'da olduğu kadar rahat olabilir miyim bilmiyorum. Oralar biraz daha az saat calis, refah içinde yaşa gibi geliyor bana. Daha çok emekli şehirleri gibi.

Ingilizceye değinmeyi unutmuşum, soranlar olursa diye soyleyeyim İngilizcem iyidir. İnsanlarla iletişim kurarken zorlanmam. Herhangi bir kurs eğitimim yok ancak çok fazla Online oyun oynardim ve yabanci insanlarla surekli olarak iletişim içinde olurdum. Bundan kaynakli İngilizcem güzel bir seviyede. İngilizce konusunda sıkıntı yasayacagimi sanmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu süreçte zamanınız oldukça tesisat, boya badana gibi işlerde çalışıp deneyim edinmeniz orda yararınıza olacaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı