Yurt dışında nasıl yaşanır?

Ahmylz_7

Hectopat
Hocam merhaba yaşım 14 bugün anladım ki uzun adam kazanacak bende artık bu ülkede yaşamak istemiyorum, yurt dışına gitmek istiyorum alım gücü yüksek olan bir ülkeye mesela;

-> ABD.
-> Almanya.
-> Kanada.
-> Avustralya.
-> İsveç.
-> İsviçre.

İzninizle birkaç sorum olacak.
1) Sizce bu ülkelerden gidebilme ihtimalim en yüksek olan ülke hangisi?
2) Sizce oraya kaç yaşında gidebilirim?
Şimdi gidebilme fırsatım var mı?
3) Bu ülkelerde eğitim almamı sağlayacak bir bursluluk sınavı var mı?
4) Son olarak yazılım mühendisi olmak istiyorum. (Python diline başladım) sizce bu meslek için en müsait ülke hangisi?
5) Bu ülkelerden birine gitmek ne kadar masraf yapar?

İngilizcem pek iyi değil ama öğrenirim neyim eksik ise o eksiğimi kapatmak için her şeyimi veririm bakın şu ana kadar düzgün 2 saat çalışmıyorum ama bu iş için günde 10 saat çalışırım yemin ederim yeter ki gideyim bu ülkeden.

Not: Dur kardeşim gitme, sen geliştireceksin falan demeyin bu koyunlar daha kendilerini düşünmüyorlar ben neden onları düşüneyim?

Okuduğunuz için sağ olun.

Gidip ne olmayı düşünüyorsun ona göre.

Gidip olamaz. Olup gider.

Bu yaşında gidemezsin. En elle tutulur yol işini, mesleğini edinip çalışma vizesi ile gitmek. Veya yurt dışı merkezli bir şirkette işe girmek. Green Card mantıklı değil, amacın rahat yaşamak ise. Amerika'da pompacı olur rahat yaşarım diyenler çok, fakat saçmalıktan öte değil.

Gidip olamaz. Olup gider.

Bu yaşında gidemezsin. En alle tutulur yol işini, mesleğini edinip çalışma vizesi ile gitmek. Veya yurt dışı merkezli bir şirkette işe girmek. Green Card mantıklı değil, amacın rahat yaşamak ise. Amerika'da pompacı olur rahat yaşarım diyenler çok, fakat saçmalıktan öte değil.

Dediğin anlamda dedim zaten. 14 yaşında yurt dışı hakkında bir fikri olmadan çevreye göre 'Ben yurt dışına gideceğim.' diyorlar.

Onlar da seni bekliyordu.

Neden beklemesin dostum?
Şu tavırları bir bıraksanız daha iyi şekilde yöneleceğiz her şeye.

Hocam merhaba yaşım 14 bugün anladım ki uzun adam kazanacak bende artık bu ülkede yaşamak istemiyorum, yurt dışına gitmek istiyorum alım gücü yüksek olan bir ülkeye mesela;

-> ABD.
-> Almanya.
-> Kanada.
-> Avustralya.
-> İsveç.
-> İsviçre.

1) sizce bu ülkelerden gidebilme ihtimalim en yüksek olan ülke hangisi?
2) sizce oraya kaç yaşında gidebilirim?
3) bu ülkelerde eğitim almamı sağlayacak bir bursluluk sınavı var mı?
4) son olarak yazılım mühendisi olmak istiyorum. (Python diline başladım) sizce bu meslek için en müsait ülke hangisi?
5) bu ülkelerden birine gitmek ne kadar masraf yapar?

İngilizcem pek iyi değil ama öğrenirim neyim eksik ise o eksiğimi kapatmak için her şeyimi veririm bakın şu ana kadar düzgün 2 saat çalışmıyorum ama bu iş için günde 10 saat çalışırım yemin ederim yeter ki gideyim bu ülkeden.

Not: Dur kardeşim gitme, sen geliştireceksin falan demeyin bu koyunlar daha kendilerini düşünmüyorlar ben neden onları düşüneyim?

14 yaşındasın taptaze bir hayatın var çok güzel, ben 22 yaşımdayım ve 2 sene önce bana yapamazsın edemezsin demelerine rağmen gidip aşçılık ve barmenlik işinde çok ileri seviyeye ilerledim. Ve şu an İngiltere çalışma iznim ve sınırsız oturum iznim var.

Bilmiyorum maddi durumunu o yüzden eğer İstanbul daysan benim gibi turistlere ücretsiz rehberlik yapabilirsin ve o şekilde ben çok geliştirmiştim kendimi.

18 yaşından önce tek başına bir yere gidemezsin.
Şu an benim bildiğim kadarıyla genç nüfusu en çok kabul eden İrlanda ve İngiltere diğerleri hakkında pek bilgim yok.

Burada senin ırkına dinine bakmazlar eğitimin ve yaptığın iş önemlidir.
Yiyecek& içecek ve sağlık burada çok saygı duyuluyor, eğer senin içinde bu işlere merak istek falan varsa, bu işler sana para ve refah kazandırır.

Aslında burada her işe saygı duyuyorlar ama benim gözlemim el emeğine daha çok saygı duyuyorlar.

Ben seçim için İstanbul'a döndüm ama burada yaşanmaz. Yaşarım diyen de kendine ve geleceğine kötülük eder.
Merak edersen diye de yaşadığım yerin linkini bıraktım.
İyi günler.

-> ABD.
-> Almanya.
-> Kanada.
-> Avustralya.
-> İsveç.
-> İsviçre.

1) Sizce bu ülkelerden gidebilme ihtimalim en yüksek olan ülke hangisi?
2) Sizce oraya kaç yaşında gidebilirim?
3) Bu ülkelerde eğitim almamı sağlayacak bir bursluluk sınavı var mı?
4) Son olarak yazılım mühendisi olmak istiyorum. (Python diline başladım) sizce bu meslek için en müsait ülke hangisi?
5) Bu ülkelerden birine gitmek ne kadar masraf yapar?

sırasıyla cevaplamaya çalışayım.

1- Kanada, Avustralya ve İsviçre genç nüfusu kabul ediyor. İsveç ve abd hakkında çok bilgim yok. Almanyayı unutun derim daha turistik vize bile vermiyorlar nerdeyse.

2-Tanıdığın vs. var ise 18 yaşında gidebilirsin fakat zorlanma ihtimalin çok yüksek. Şuan gidebilme ihtimalin pek yok gibi olsa bile hiç değilse liseyi bitirmeni tavsiye ederim.

3-Üniversitelerin sınavları oluyor ama herşey için İngilizce lazım tavsiyem şimdiden okul sınavlarına vs. bakmıyorsanız bile sadece İngilizce çalışmanız. Dil bildiğiniz zaman yaşayacağınız zorlukları yarı yarıya indirmiş olursunuz hemde iş olanağınız artar.

4-Belirli bir ülke yok. Saydığınız ülkelerin hepsinde yapabilirsin bu işi. Bi yerde kanada da daha fazla imkan var diye duymuştum yanlış bilgi olmasın.

5-Masraf konusu en tutarsız konu hocam bugunun fiyatıyla yarının fiyatı aynı olmuyor asla. Ama üstünkörü hesaplarsak ; Gittiğinizde belli süre hayatta kalmak, gitmeden önce buradaki pasaport harcı, vize ücreti, uçak bileti orada kalacağınız otel falan en az Bi 5-10 bin dolar gerekir.

Sana tavsiyem sadece dil çalışman. Dil olduğu zaman gitmen çok çok kolaylaşıyor ayrıca gitmesen bile burada dil isteyen bir işte çalışıp çoğu kişiden daha refah içinde yaşayabilirsin.

Biraz uzun oldu umarım sıkmamışımdır ^^

Kendin bileceksin o işi yaparım diyorsan gidiceksin ilk olarak Almanya'yı ele bence Amerika'nın da pek bi yani yok sağlık hizmetleri sorunlu aynı şekilde Kanada da sağlık hizmetleri sorunlu bunları hesaba kat bana kalsa İngilizce öğren gidebiliyorsan İngiltere veya İrlanda Hollanda bu ülkeler iyidir ama uğraşmam diyorsan bilemem Avrupa gitmek basit iş değil gidiyim hemen işe giriyim araba felan oh öyle bişey değil tamamen yabancı insanlar arasında olacaksın orda Suriyeli gibi olacaksın tabi orda buradaki gibi elini sallayarak dolaşamazsın bence Türkiye'de kendini geliştirmeye bak İngilizce öğren sevdiğin şeyi yap Yurt dışı pek kurtarmaz ben önceden gidip kurtulayım derdim ama 0 dan başlamak ztn ekonomi kötü paran yok olarak gidiyorsun tanıdığın yok yani sağlam irade ister iki gün kalıp Tr özledim diceksen gitme yani yapamazsın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı