Çözüldü Yurt dışında okumak için ne gerekli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EmreLds

Kilopat
Katılım
27 Mart 2019
Mesajlar
8.630
Makaleler
5
Çözümler
22
Merhaba, liseye gidiyorum, ileride yurt dışında yazılım okumak istiyorum. Almanya düşünüyorum ama bu konulardan hiç anlamıyorum, ne yapmam gerekiyor? Şimdiden derslerim gayet iyi. Abim Polonya'da yaşıyor, bu yüzden Polonya'ya yakın ülkeler düşünüyorum, direkt Polonya da olur. Ben şimdi ne tür sınavlara girmeliyim? Evraklar vs ne lazım bana? Onun dışında Almanya gibi ülkelere eğitim için nasıl gidebilirim? Dediğim gibi gidersem abim bana destek olacak. Yazılım dediğim tek hedefim o değil başka mesleklere de yönelebilirim. Türkiye'de okumak istemiyorum bu arada, ailem zaten yurt dışına taşınacak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Peki lisede nasıl oluyor açıklarmısın?
Lisede hazırlık okuyorsun,haftada 20saat olmak üzere sonra 9'da 10saat 10,11,12'de ise 8saat,dediğim gibi her yıl sınav oluyorsun,dil belgesi alma sınavları 12'de en son C1'i alıp Almanya'da üniversite okumak için bir şansın oluyor.Yalnız,TAKEV sadece Samsun ve İzmir'de var.Tabi İstanbul'da alman okulları var ama ücretleri cep yakacak fiyatta.Onlar hakkında pek bir bilgim yok.
Bu konu üzerinde inan bana onlarca saat çalıştım üniversite broşürlerini saatlerce inceledem.
Eğer yurt dışında bir tanıdığın veya paran yoksa imkansız kesinlikle söylüyorum bunu liseden direk yurt dışı üniversitelerine gitmek imkansız paran ve tandığın yoksa.
Ama sen şanslısın abin var Varşova üniversitesinde güzel bir bölümde okuyabilirsin en son konuştuğum eğitim danışmanı yıllık 4 bin euro karşılığında Polonya teklif etmişti bence en iyisi bir eğitim danışmanına git ama güvenilir olanlarından çok ucuza Polonya'da okuyabilirsin onlar kayıt işlerini halledecektir.

Konuyu hortlatıyorum özür dilerim ama benim de benzer bir durumum var Avusturya için babama oradan iş teklifi geldi bende üniversite hazırlık mezun öğrencisiyim nasıl Viyana üniversitesinde okurum yazılım düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı