Yurt dışında üniversite nasıl okunur?

Wreeze

Decapat
Daha fazla  
Şu anda 12.sınıfım yurt dışında üniversite okumak gibi bir düşüncem var. Bölüm olarak yazılım düşünüyorum. Hangi ülkeler mantıklı hangi ülkelerde nasıl okuyabilirim?

Benim bildiğim kadarıyla en rahatı Almanya Türkiye'de o bölüme yerleşip Almanya'daki okullara başvuru yapmalısın ayrıca vize başvurusu falan da yapmalısın kabul edilirsen gidersin

Frana’da eğitim ücretleri çok uygun. Çoğu üniversitede senede €300 bile ödemiyorsunuz. Eğitim dili Fransızca olduğu için Fransızca bilmeniz gerekiyor. Diplomanızı ve notlarınızı Fransızcaya çeviriyorsunuz, Campus France’a yüklüyorsunuz ve 3 üniversite seçiyorsunuz. Niyet mektubu yazıyorsunuz, ücreti ödüyorsunuz ve belgeleri teslim ediyorsunuz. Birkaç ay sonra mülakat oluyor ve okul sonuçları mayısa kadar geliyor. Hazirandan itibaren de vizenizi alabilirsiniz. YKS gerekmiyor ama talep eden üniversiteler için destekleyici belge olarak ekleyebilirsiniz.

İngilizce okuyacaksanız İspanya, Belçika, Hollanda ve İtalya mantıklı. Belçika ve Hollanda, senede €8000 civarı üniversite ücreti istiyor.

Almanya’da okursanız da eğitim ücretleri uygun ama YKS sonucu isteniyor ve Almanca gerekli.

Frana'da eğitim ücretleri çok uygun. Çoğu üniversitede senede €300 bile ödemiyorsunuz. Eğitim dili Fransızca olduğu için Fransızca bilmeniz gerekiyor. Diplomanızı ve notlarınızı Fransızca'ya çeviriyorsunuz, campus France'a yüklüyorsunuz ve 3 üniversite seçiyorsunuz. Niyet mektubu yazıyorsunuz, ücreti ödüyorsunuz ve belgeleri teslim ediyorsunuz. Birkaç ay sonra mülakat oluyor ve okul sonuçları mayısa kadar geliyor. Haziran'dan itibaren de vizenizi alabilirsiniz. YKS gerekmiyor ama talep eden üniversiteler için destekleyici belge olarak ekleyebilirsiniz.

İngilizce okuyacaksanız İspanya, Belçika, Hollanda ve İtalya mantıklı. Belçika ve Hollanda, senede €8000 civarı üniversite ücreti istiyor.

Almanya'da okursanız da eğitim ücretleri uygun ama YKS sonucu isteniyor ve Almanca gerekli.

Notlarızdan kastın nedir?

Frana'da eğitim ücretleri çok uygun. Çoğu üniversitede senede €300 bile ödemiyorsunuz. Eğitim dili Fransızca olduğu için Fransızca bilmeniz gerekiyor. Diplomanızı ve notlarınızı Fransızca'ya çeviriyorsunuz, campus France'a yüklüyorsunuz ve 3 üniversite seçiyorsunuz. Niyet mektubu yazıyorsunuz, ücreti ödüyorsunuz ve belgeleri teslim ediyorsunuz. Birkaç ay sonra mülakat oluyor ve okul sonuçları mayısa kadar geliyor. Haziran'dan itibaren de vizenizi alabilirsiniz. YKS gerekmiyor ama talep eden üniversiteler için destekleyici belge olarak ekleyebilirsiniz.

Almanya'da okursanız da eğitim ücretleri uygun ama YKS sonucu isteniyor ve Almanca gerekli.

Hocam peki İspanya, Belçika, Hollanda ve İtalya'ya nasıl başvuru yapabiliyoruz?

Frana’da eğitim ücretleri çok uygun. Çoğu üniversitede senede €300 bile ödemiyorsunuz. Eğitim dili Fransızca olduğu için Fransızca bilmeniz gerekiyor. Diplomanızı ve notlarınızı Fransızcaya çeviriyorsunuz, Campus France’a yüklüyorsunuz ve 3 üniversite seçiyorsunuz. Niyet mektubu yazıyorsunuz, ücreti ödüyorsunuz ve belgeleri teslim ediyorsunuz. Birkaç ay sonra mülakat oluyor ve okul sonuçları mayısa kadar geliyor. Hazirandan itibaren de vizenizi alabilirsiniz. YKS gerekmiyor ama talep eden üniversiteler için destekleyici belge olarak ekleyebilirsiniz.

Almanya’da okursanız da eğitim ücretleri uygun ama YKS sonucu isteniyor ve Almanca gerekli.
Bence Hollanda iyi bir seçenek ama pahalı. Ayrıca Kanada da düşünülebilir ama o da çok pahalı. Ucuz istersen İtalya, Fransa, Almanya Polonya ,Litvanya var. İlla yurtdışı olsun da neresi olursa olsun düşüncesiyle yola çıkılmaz ama onu da bil yani bu ülkelerin her biri farklı ülke farklı kültür farklı şartlar en uygun olanı seçmek lazım kendine.

İstanbul Aydın Üniversitesi geçen sene 225.000 TL bu sene 450.000 TL olmus %100 zam gelmiş geçen sene 592 bin 2023 1.200.000 2022 522.000 ile almış sıralaması geri atar mı veya dolar mi?

Hocam peki İspanya, Belçika, Hollanda ve İtalya'ya nasıl başvuru yapabiliyoruz?
Her ülkenin ve üniversitenin kendine özel sistemi var. Hepsi için ayrı ayrı konu açıp sorabilirsiniz ama İtalya’dan örnek verebilirim. İtalya’da merkezi bir sistem mevcut. Sınava giriyorsunuz ve başvurduğunuz üniversiteden kabul alınca temmuz ayında TYT/AYT barajını geçtiğinizi belirten belge ile vizeye başvuruyorsunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı