RonaldocuMessi
Hectopat
Dostlar yazacağım şeyler biraz cüretkar gelebilir ama sadece opsiyonlarımı öğrenmek istiyorum. 19 yaşındayım ve orta seviye bir üniversitede EEM bölümünü okuyorum. Hayatım boyunca hep içine kapanık birisi oldum. Olduğum bölümde sanırım az çok aktif bir insan olup ortam kurmak gerekiyormuş. Ben hiç böyle bir insan değilim ve çok zor geliyor bu tür şeyler bana. Okuduğum bölüme de hiçbir ilgim yok. (ilgili olduğum bir bölüm yok.) İleride okuyup da işsiz kalmamak için yazdım. Şu an üniversite için ailemden ayrı bir şehirde, akrabalarımda kalıyorum. Okuduğum bölümde de bir şeyler başarabileceğimi hissetmiyorum. Şu an içimde her şeyi bırakıp yurt dışında atılmalı fikri var. Bu tür konularda realistik olmak lazım. Herhangi bir vasfım yok. Birkaç yıllığına babamın yanında yemek paketlemede çalışmıştım eleman eksiği olduğu için. Bunun dışında bir iş tecrübem de yok. Kendimi geliştirdiğim bir alan yok. Yani sıfırım diyebilirim. Vasıfsız bir insanı ülkelerin alıp almayacağını da bilmiyorum. Yani bu konuyu açma sebebim hem bu tür konularda bana akıl vermeniz hem de fikrimin aptalca olup olmadığında bana yardımcı olmanız. Kafamda kurduğum senaryoda üniversiteyi bırakıp, ailemin yanına dönmek var. Döndüğüm gibi bir yandan babamın yanında işe başlayıp bir yandan da vize gibi işlemleri halletmek var. Daha sonra da gitmek kalıyor bir tek. Orada ne iş yapabileceğimi düşünmedim. Eğer gitmeye karar verirsem de çok yakın bir arkadaşımın da bu yolculukta bana katılma şansı var. Dil olarak da B1-B2 seviyesinde bir İngilizcem var. Yetersizse kendimi biraz daha geliştirebilirim. Bu tür şeyler yapan çok insan görüyorum sosyal medyada. Eğer aranızda yapmış olup da akıl verebilecek varsa çok iyi olur. Yukarıda da dediğim gibi, bu konuyu açma sebebim benim kendi aklımla düşünebildiklerim sınırlı. Bunun iyi bir fikir olup olmadığını bile bilmiyorum. Sizden akıl ve tavsiye almak istiyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: