Yurt dışında yaşayan arkadaşım için bilgisayar önerisi

deliosky

Decapat
Daha fazla  
Selam Technopat ailesi iyi geceler dilerim. Yurtdisinde yasayan arkadasim bir adet bilgisayar satan vatandasla karsilasiyor ve ayaküstü Sohbet sonrasında bilgisayarı begeniyor. Ancak kendisi bilgisayarlardan anlamaz ve bana danisiyor fakat bende üst düzey cihazları analiz edemem çünkü hiç denk gelmedim. Dolayısıyla sizlere sormak istedim.

Bu arada parcalarin degeri 4 bin dolari aşıyor ve bu vatandaş 2200 dolara bilgisayari vereceğini söylüyor. Bu arada Ekran dahil olarak. Aşağıya ekliyorum...

sizce bu pc alınır mı

Dosya Ekleri

• 4.jpg
    4.jpg
    137,5 KB · Görüntüleme: 54
  • 5.jpg
    5.jpg
    135,9 KB · Görüntüleme: 38
  • pc1.jpg
    pc1.jpg
    119,9 KB · Görüntüleme: 35
  • pc2.jpg
    pc2.jpg
    108,5 KB · Görüntüleme: 40
  • pc3.jpg
    pc3.jpg
    88,7 KB · Görüntüleme: 52
  • pc.jpg
    pc.jpg
    183 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
9900k + RTX 2080 Ti Custom soğutmalı sisteme 1900$ isteyen birisi vardı. Alıcıların çoğu 1600$'dan fazla etmeyeceği konusunda ısrarcı, oturduğu yerin piyasasını bilemeyiz.
+Fotoğrafta kedi olduğu görüyorum, kedili bir evde açık kasa kullanıyor ve kasa oldukça temiz duruyor.
10900K'nın 3 nesil önceki işlemci olduğu varsayarsak kasa oldukça fazla kez temizlenmişe benziyor.
Yine de 2200$ dolar etmesi çok zor bir ihtimal. 2000$'a RTX 3090'lı sistemler satıyorlar Reddit sayfalarında.

9900k + RTX 2080 Ti Custom soğutmalı sisteme 1900$ isteyen birisi vardı. Alıcıların çoğu 1600$'dan fazla etmeyeceği konusunda ısrarcı, oturduğu yerin piyasasını bilemeyiz.
+Fotoğrafta kedi olduğu görüyorum, kedili bir evde açık kasa kullanıyor ve kasa oldukça temiz duruyor.
10900K'nın 3 nesil önceki işlemci olduğu varsayarsak kasa oldukça fazla kez temizlenmişe benziyor.
Yine de 2200$ dolar etmesi çok zor bir ihtimal. 2000$'a RTX 3090'lı sistemler satıyorlar Reddit sayfalarında.
Tamamdır hocam. Arkadasima acele etmemesini söyleyeyim. Araştırmaya devam etmesi gerekir. Cok sağolun...

Hocam ben 1 ay önce Kanada'ya taşındım ve bilgisayar topluyorum. 4070 Ti + R9 7900X + 360Hz monitörlü ve toplamında 4000-5000 Amerikan doları civarı bir fatura çıktı bana ve yaşadığım eyalette %15 vergisi dahil bir şekilde. 2080 Ti + 10900K güncel olarak +4000 dolar tutması imkansız gibi bir şey. Yaşadığı yerin local sitelerinden fiyat araştırmasını yapsın arkadaşınız almadan önce en sağlıklısı öyle olur diye düşünüyorum.

Dostum oraların piyasasını çok bilmiyorum ama birkaç sene öncenin en üst düzey sistemlerinden biri bu. 2. el olduğunu da göz önünde bulundurursak bana göre bu sistemin ederi 1500 dolar. (ekranın fiyatından emin değilim sadece sistem)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı