Çözüldü R5 7600X RX 9060 XT sistemde hızlı mouse hareketlerinde görüntü akıcılığı bozuluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SunseTTime

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. FPS oyunlarında özellikle hızlı sağ-sol mouse dönüşlerinde görüntüde akıcılık kaybı yaşıyorum. Drop, yırtılma, donma yok ama ekran, mouse hareketine tam senkron değilmiş gibi hissettiriyor. Görüntü anlık olarak "sallanıyor" ya da "titreşimli" gibi bir his veriyor.

Sistemde test ettiğim oyunlardan CS2 (144FPS sabit), R6 Siege ve Dying Light (179FPS sabit) akıcı çalışıyor. Ancak BF1 (özellikle Online) ve Titanfall 2'de bu sorun belirgin. Dead by Daylight'dan bahsetmiyorum bile. Yavaş dönüşlerde sorun yok, ama hızlı hareketlerde görüntüde sanki Micro-stutter benzeri bir bozulma oluyor.

Sistemim:

Ryzen 5 7600X.
RX 9060 XT 16 GB.
32 GB DDR5 5600 MHz.
ASUS XG259CS 180Hz IPS monitör.
Windows 10.
FreeSync + ELMB Sync açık.
FPS sabitleme: AMD Radeon üzerinden (144 veya 179)
V-Sync kapalı.
Anti-lag açık/kapalı fark etmiyor.
DPI: 1000, polling rate: 1000Hz, oyun içi hassasiyet: 10 (Razer DeathAdder v3)
UPS kullanıyorum.

Bu durumu daha önce yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı? Şu ana kadar en büyük faydayı DPI sabit tutup oyun içi hassasiyeti 50'lerden 10'a düşürünce gördüm. Ama tam anlamı ile istediğim kusursuz dönüşler hala tüm oyunlarda olmuyor. Sizlere danışıp bilgi sağlamak istedim. Şimdiden teşekkürler.

@claus Üstad yardımcı olabilir misin? Sürekli kendi kendime çözüm aradığım ama hiçbir şekilde destek alamadığım bir konu.

Son düzenleme:
Çözüm
Şimdilik yok. Bir test edin bakalım.

Hocam sorun esas kaynağı ekran kartı çıktı, harici olarak RAM de 5600MHz yerine 6000MHz olması gerekiyor. 3070 Ti + 6000 MHz RAM ile sorunsuz çalıştı sistem. Elimde kanıtlı videolar vs. var. Satıcı firma olan Tebilon ile görüşüp ekran kartının RTX ile değişimi ya da iadesini talep edeceğim. İlgili firma gerekli desteği gösterdiği taktirde sorun tamamen çözülecektir. İlerleyen süreçte sizleri tekrardan bilgilendireceğim.
Yani garantide sorun çıkmadı mı?
Firmaya ekran kartı ve rami iade ettim üstüne para verip 5060ti ve 6000mhz cl30 kaliteli ram aldım. Gel gör ki sorunlar devam etti. Sonra anakart ve psu giriş seviye dediler forumlarda onu da değiştirdim yine fark yok. Değişmeyen tek parça cpu ve ssd kaldı. Cpu kaynaklı ise emin olup onu da değiştireceğim.

Firmaya ekran kartı ve rami iade ettim üstüne para verip 5060ti ve 6000mhz cl30 kaliteli ram aldım. Gel gör ki sorunlar devam etti. Sonra anakart ve psu giriş seviye dediler forumlarda onu da değiştirdim yine fark yok. Cpu ve ssd de değiştirip hala sorun yaşarsam yeni gelen ekran karti da sıkıntılı demek olacak. Saçma sapan işler. Bıktım ama bu yola girince birakamiyorsun da.
Fikir vermek açısından monitör kablosu akım korumalı priz değiltirin yapmadıysanız eğer mousede sorun yaşıyosan mouse değiş başka dene bende valoranttaki sorun öyle düzeldi geri kalan oyunlar hepsi kötü freesync + fps sınırı düzeltiyor

Fikir vermek açısından monitör kablosu akım korumalı priz değiltirin yapmadıysanız eğer mousede sorun yaşıyosan mouse değiş başka dene bende valoranttaki sorun öyle düzeldi geri kalan oyunlar hepsi kötü freesync + fps sınırı düzeltiyor
Hocam ben diğer forumda insanlara yardımcı olur hale geldim bu bilgisayarda deneyimledigim sorunlar sayesinde. İnan ki her şeyi yaptım fayda yok. Dediğin gibi FPS cap, V-Sync/G-Sync biraz fayda ediyor ama tamamen çözmüyor. R6 dışında oynayabildigim bir oyun yok. O da bu dediğim ayarlarla...

Hocam ben diğer forumda insanlara yardımcı olur hale geldim bu bilgisayarda deneyimledigim sorunlar sayesinde. İnan ki her şeyi yaptım fayda yok. Dediğin gibi FPS cap, V-Sync/G-Sync biraz fayda ediyor ama tamamen çözmüyor. R6 dışında oynayabildigim bir oyun yok. O da bu dediğim ayarlarla...
Hocam geçmiş olsun garantide kart bozukmu dediler ona göre göndercemde boşuna gönderip uğraşmıyım

Birde radeon ayarlarında süper örnekleme seçmek biraz daha düzeltti benim için

Hocam geçmiş olsun garantide kart bozukmu dediler ona göre göndercemde boşuna gönderip uğraşmıyım

Birde radeon ayarlarında süper örnekleme seçmek biraz daha düzeltti benim için
Yaptığım testlerin detayliligi ve çabalarım kaynaklı inisiyatif kullanıp direkt iade aldılar. Arızalı/değil bilmiyorum. Ama şu bir gerçek AMD tarafı daha yorucuydu. Görüntü bozulması harici mikro stuttering, FPS drop da yasiyordum. NVDIA tarafı en azından o sorunu çözdü.

Yaptığım testlerin detayliligi ve çabalarım kaynaklı inisiyatif kullanıp direkt iade aldılar. Arızalı/değil bilmiyorum. Ama şu bir gerçek AMD tarafı daha yorucuydu. Görüntü bozulması harici mikro stuttering, FPS drop da yasiyordum. NVDIA tarafı en azından o sorunu çözdü.
Hocam sağolun bende göndercem sanırım umarım alırlar

Ne kadar aldı alalı? İlk bir ayı geçtiyse böyle bir şey yapmazlar. Bende bir de kanıt vardı RTX 3070 ve 6000 Mhz ram ile çözüldü dediğim için. Sözel ifadeyle hareket etmezler.

Ne kadar aldı alalı? İlk bir ayı geçtiyse böyle bir şey yapmazlar. Bende bir de kanıt vardı RTX 3070 ve 6000 Mhz ram ile çözüldü dediğim için. Sözel ifadeyle hareket etmezler.
Hocam 3 küsür ay oldu iade almazlar ama arızalı parça olduğunuda düşünmüyorum memtest occt 1 saat cpu gpu ayrı ayrı test ettim sorun yok crackli oyunlarda çökme oluyor birde ilk aldığımda bios güncel değildi cs valo cızırtı gelip çöküyordu bir ümit yeni bios bekliycem artık

Hocam 3 küsür ay oldu iade almazlar ama arızalı parça olduğunuda düşünmüyorum memtest occt 1 saat cpu gpu ayrı ayrı test ettim sorun yok crackli oyunlarda çökme oluyor birde ilk aldığımda bios güncel değildi cs valo cızırtı gelip çöküyordu bir ümit yeni bios bekliycem artık
Muhtemelen yazılımsal bir durum. RX 9060 XT'deki mikro tekleme ve FPS drop kart ve RAM değişimi ile cozulmustu. Baktiginda arkadaşım hala RX 906O XT kullaniyor ve dediğin gibi çökme falan yaşıyor. 4 aydır sürekli bu tarz konuları arastirdigim için diyorum AMD yazılım anlamında sıkıntı çıkarmaya daha meyilli. Kartı gönderseniz de bir şey yok diyip geri göndermeleri muhtemel.

Önerim şu olur; (Monitör hertz degeri - 1) FPS cap + freesync açık yap. Freesync aralığında kalıp ekran kartına yük bindirmedigin bu senaryo en akıcı frametime almanı sağlar. Onun dışında yapabileceğin pek bir şey yok, üzgünüm.

Sen yine de ayrı bir konu aç. Unuttuğun, eksik yaptigin bir şey varsa yönlendiririz.

Muhtemelen yazılımsal bir durum. RX 9060 XT'deki mikro tekleme ve FPS drop kart ve RAM değişimi ile cozulmustu. Baktiginda arkadaşım hala RX 906O XT kullaniyor ve dediğin gibi çökme falan yaşıyor. 4 aydır sürekli bu tarz konuları arastirdigim için diyorum AMD yazılım anlamında sıkıntı çıkarmaya daha meyilli. Kartı gönderseniz de bir şey yok diyip geri göndermeleri muhtemel.

Önerim şu olur; (Monitör hertz degeri - 1) FPS cap + freesync açık yap. Freesync aralığında kalıp ekran kartına yük bindirmedigin bu senaryo en akıcı frametime almanı sağlar. Onun dışında yapabileceğin pek bir şey yok, üzgünüm.

Sen yine de ayrı bir konu aç. Unuttuğun, eksik yaptigin bir şey varsa yönlendiririz.
Valla 7500f var a620 serisi kart var bütün bios ayarlarını denedim u dervolt denedim akım korumalı prizi ddğiştirdim hiçbirşey çözmedi maalesef

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı