MerakliKangal
Femtopat
Daha fazla
Imkansiz degil ancak 2 senede ogrendigin yazilimla yurt disinda is bulman zor. Benim suan calistigim sirkette diplomasiz yada 2 senelikten mezun olup da yazilimci olarak calisanlar var.Soru 1: Kendim yazılım öğrenip yurt dışına diplomasız gidebilir miyim?
Bir fikrim yok, geciyorum.2: Ailem memur olmamı istiyor vize pasaport başvurusunda memurluğun bir avantajı var mıdır?
Hic yok degil ama azlar.3 diplomasız yazılımcı alan yurt dışı şirketler var mı birkaç uygulamadan baktığımda neredeyse hepsi mezun kişiler istiyordu bazılarınız buradan şirketle anlaşıp davetle gidebilirsiniz diyeceği için sormak istedim
Dubai'ye davetle ciktim. Nasil cok mumkun degil? Sektorlere gore degisiklik gosteren bir konu uzerine kesin net yargida bulunuyorsun. ABD'de H-1B vizesi icin soyledigin durum var, ancak birini bulamadiklarina dair kanit sunmalari gerekmiyor. Birine ihtiyac duydugunu kanitlamalari gerek. Yani o belirli skill setlere ihtiyac duydugunu kanitlamasi gerek ve neden yerelden aramadigini soylemesi gerek. Yerelde kimin saglayip saglamadigi ABD'nin umurunda degil. Bu kuralin amaci da sponsorluk dagitimini para yoluyla vize vermek icin alternatif bir kavram olarak kullanmayi engellemek. Yerel halka is firsati sunmak degil.Tahmin edebileceğin üzere bunun olması çok mümkün değil, Türkiye'den alana kadar diğer ülkelerden adam almayı tercih ediyorlar.
Cevaplarım aşağıdaki gibidir:
Davet ile ilgili durum şöyle, gideceğin ülkeye göre değişir ama genel olarak şirketin seni davet edebilmesi için kendi ülkesinde ilgili makamlara senin niteliğinde adam bulamadığı ile ilgili bir yazı yazması gerekiyor. Sonrasında seni davet edebiliyor. Tahmin edebileceğin üzere bunun olması çok mümkün değil, Türkiye'den alana kadar diğer ülkelerden adam almayı tercih ediyorlar.
- Kendi kendinize yazılım öğrenmeniz mümkün elbette fakat hiçbir zaman profesyonel bir tecrübe kazanamazsınız.
- Bildiğim kadarıyla devlet memurlarına vize başvurusunda bir kolaylık sağlanıyor.
- Diplomasız yurt dışında iş bulmanız mümkün değil. Bazıları bırakın üniversite diplomasını Master ve doktora istiyorlar.
Imkansiz degil ancak 2 senede ogrendigin yazilimla yurt disinda is bulman zor. Benim suan calistigim sirkette diplomasiz yada 2 senelikten mezun olup da yazilimci olarak calisanlar var.
Bir fikrim yok, geciyorum.
Hic yok degil ama azlar.
Davet muhabbeti icinde; mumkun. Sirket seni begenirse ve seninle calismak isterlerse yapabilir boyle bir sey.
Dubai'ye davetle ciktim. Nasil cok mumkun degil? Sektorlere gore degisiklik gosteren bir konu uzerine kesin net yargida bulunuyorsun. ABD'de H-1B vizesi icin soyledigin durum var, ancak birini bulamadiklarina dair kanit sunmalari gerekmiyor. Birine ihtiyac duydugunu kanitlamalari gerek. Yani o belirli skill setlere ihtiyac duydugunu kanitlamasi gerek ve neden yerelden aramadigini soylemesi gerek. Yerelde kimin saglayip saglamadigi ABD'nin umurunda degil. Bu kuralin amaci da sponsorluk dagitimini para yoluyla vize vermek icin alternatif bir kavram olarak kullanmayi engellemek. Yerel halka is firsati sunmak degil.
Daha onceden calistigi birine yada fazlasiyla yeterli buldugu birine sirketler para harcamaktan geri durmuyor.
Cevap için teşekkürler ama yazılımda profosyonellikten bahsetmek istiyorum ben yazılım için çeşitli YouTube kanallarını araştırdım hatta belki bilirsiniz can değer adında bilindik bir YouTube kanalı var kendisi yazılımcı ve yurt dışında yaşıyor bu konuya değinmişti kendisi üniversitede yüzeysel olarak anlattıklarını yazılımı siz kendiniz geliştirerek deneme yanılma yoluyla peojeler yaparak profosyonellesildigini soylemisti.
Imkansiz degil ancak 2 senede ogrendigin yazilimla yurt disinda is bulman zor. Benim suan calistigim sirkette diplomasiz yada 2 senelikten mezun olup da yazilimci olarak calisanlar var.
Bir fikrim yok, geciyorum.
Hic yok degil ama azlar.
Davet muhabbeti icinde; mumkun. Sirket seni begenirse ve seninle calismak isterlerse yapabilir boyle bir sey.
Dubai'ye davetle ciktim. Nasil cok mumkun degil? Sektorlere gore degisiklik gosteren bir konu uzerine kesin net yargida bulunuyorsun. ABD'de H-1B vizesi icin soyledigin durum var, ancak birini bulamadiklarina dair kanit sunmalari gerekmiyor. Birine ihtiyac duydugunu kanitlamalari gerek. Yani o belirli skill setlere ihtiyac duydugunu kanitlamasi gerek ve neden yerelden aramadigini soylemesi gerek. Yerelde kimin saglayip saglamadigi ABD'nin umurunda degil. Bu kuralin amaci da sponsorluk dagitimini para yoluyla vize vermek icin alternatif bir kavram olarak kullanmayi engellemek. Yerel halka is firsati sunmak degil.
Daha onceden calistigi birine yada fazlasiyla yeterli buldugu birine sirketler para harcamaktan geri durmuyor
Olayı niye kişiselleştirdiğini anlamadım? Çok mümkün değil dedim, imkansız demedim dikkatli oku istersen. Elbette gitmek mümkün ama 100 kişi başvuruyorsa 1'i gidebiliyor. Hem mezun olmayacaksın, hem de davet mi bekleyeceksin? Nasıl bir mantık? Anca bir tanıdığı olması ve torpil geçilmesi lazım. Ben arkadaşın durumunu göz önüne alarak yazıyorum bunu. Ben de biliyorum davet edilebildiğini, son bir yılda en az 5 ülkeye davet edildim. Ben ediliyorsam başkaları da edilebilir, neye göre cevap verdiğimizi unutma istersen, genel yazmadım bunları. Yazdıklarımdan kastım da şirketlerin VISA Sponsorship sağlamaktan genel anlamda kaçınması üzerine. Şayet benzer niteliklerde insanı avrupada bulabiliyorlarsa oradan alıyorlar, adam neden seninle uğraşsın, mantıklı mı?Dubai'ye davetle ciktim. Nasil cok mumkun degil? Sektorlere gore degisiklik gosteren bir konu uzerine kesin net yargida bulunuyorsun. ABD'de H-1B vizesi icin soyledigin durum var, ancak birini bulamadiklarina dair kanit sunmalari gerekmiyor. Birine ihtiyac duydugunu kanitlamalari gerek. Yani o belirli skill setlere ihtiyac duydugunu kanitlamasi gerek ve neden yerelden aramadigini soylemesi gerek. Yerelde kimin saglayip saglamadigi ABD'nin umurunda degil. Bu kuralin amaci da sponsorluk dagitimini para yoluyla vize vermek icin alternatif bir kavram olarak kullanmayi engellemek. Yerel halka is firsati sunmak degil.
Daha onceden calistigi birine yada fazlasiyla yeterli buldugu birine sirketler para harcamaktan geri durmuyor.
Ülke seçmek sadece maddiyatla ya da iş olanaklarıyla alakalı değil. Yaşın biraz daha ilerleyince ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.Benim gitmeyi düşündüğüm ülkeler ingiltere amerika japonya dubaiye bakmadım iş imkanı varsa orayıda göz önünde bulundurabilirim dil konusunda eğer bu ülkelerden birine gidebilmek mümkünse dil öğrenmeyi problem etmem japonca veya ingilizce
Ve yazılımda gelişip profosyonellesmek icin ne gibi adımlar izlemeliyim örneğin python yada c# c++ gibi dillerle başlamak istiyorum bunları giriş düzeyinden profosyonel olana kadar nereden nasıl ve neler yaparak geliştirebilirim
Eger sirket becerilerini gordugunde senden memnunsa -burada yaptigin projeler devreye giriyor- evet davet ediyorlar.Hem mezun olmayacaksın, hem de davet mi bekleyeceksin? Nasıl bir mantık? Anca bir tanıdığı olması ve torpil geçilmesi lazım.
2 senelik beceriyle davet edilmesi cok zor; dogru. Cok mumkun degil; yanlis. Cok mumkun degil, mumkunati dusuk olan, imkansiza mumkunden yakin olan demek. Yeterince kendini gelistirmis biri icin fazlasiyla mumkun. Bu noktada da kendini yeterince gelistirme ve bunu kanitlayacak projeler yapma meselesi. Yol gosteriyorsun, suanki hali icin konusmuyorsun. Suanki haliyle tabii ki davet almayacak. Onumuzdeki iki sende de almayacak. Minimum bir kac senelik tecrube edinene ve bir kac kucuk/orta projede calisana kadar da almayacak. Adam gelecekte mumkun olup olmadigini soruyor. Simdi mumkun mu demiyor.Ben arkadaşın durumunu göz önüne alarak yazıyorum bunu. Ben de biliyorum davet edilebildiğini, son bir yılda en az 5 ülkeye davet edildim. Ben ediliyorsam başkaları da edilebilir, neye göre cevap verdiğimizi unutma istersen, genel yazmadım bunları. Yazdıklarımdan kastım da şirketlerin VISA Sponsorship sağlamaktan genel anlamda kaçınması üzerine. Şayet benzer niteliklerde insanı avrupada bulabiliyorlarsa oradan alıyorlar, adam neden seninle uğraşsın, mantıklı mı?
Ben de onu diyorum zaten, yakın zamanda mümkün değil. Dil bile bilmeyen adam 2 senede hem dil öğrenecek hem de proje mi geliştirecek. En az 5 senesi var ortalama biri için.Eger sirket becerilerini gordugunde senden memnunsa -burada yaptigin projeler devreye giriyor- evet davet ediyorlar.
2 senelik beceriyle davet edilmesi cok zor; dogru. Cok mumkun degil; yanlis. Cok mumkun degil, mumkunati dusuk olan, imkansiza mumkunden yakin olan demek. Yeterince kendini gelistirmis biri icin fazlasiyla mumkun. Bu noktada da kendini yeterince gelistirme ve bunu kanitlayacak projeler yapma meselesi. Yol gosteriyorsun, suanki hali icin konusmuyorsun. Suanki haliyle tabii ki davet almayacak. Onumuzdeki iki sende de almayacak. Minimum bir kac senelik tecrube edinene ve bir kac kucuk/orta projede calisana kadar da almayacak. Adam gelecekte mumkun olup olmadigini soruyor. Simdi mumkun mu demiyor.
Peki siz nasıl öğreniyorsunuz yani üniversite adam akıllı öğretmiyor kendin öğrenemiyorsun nerden öğreneceğiz bu yazılımıBen de onu diyorum zaten, yakın zamanda mümkün değil. Dil bile bilmeyen adam 2 senede hem dil öğrenecek hem de proje mi geliştirecek. En az 5 senesi var ortalama biri için.
Mümkün değilmiş konusunda tartışmayacağım. Sen öyle diyorsan öyle olsun
Yazdıklarımı tam okumadın sanırım. Dediğim gibi tabi ki kendi kendine öğrenebilirsin. Biz de öyle öğrendik zaten. Ama profesyonel tecrübe başka bir şey. Farklı projelerde görev alman lazım, Türkiye'de de diploman olmadan bunu yapabilmek çok zor ama kendi geliştirdiğin uygulamalar sağlam olurlarsa Türkiye'de şirketler diplomaya takılmadan iş verebiliyor. Oralarda tecrübe kazanman lazım yurtdışı ihtimali için. En azından benim düşüncem bu.Peki siz nasıl öğreniyorsunuz yani üniversite adam akıllı öğretmiyor kendin öğrenemiyorsun nerden öğreneceğiz bu yazılımı
İngilizce öğrenince yabancı kaynaklardan öğrenebileceğimi düşünmüştüm ama oluru yok mu yani bunun
Yada şöyle söyleyeyim birşekilde yazılımda ileri seviyeye gelirsek yurt dışında çalışma imkanımız olur mu (diplomasız)
Peki siz nasıl öğreniyorsunuz yani üniversite adam akıllı öğretmiyor kendin öğrenemiyorsun nerden öğreneceğiz bu yazılımı
İngilizce öğrenince yabancı kaynaklardan öğrenebileceğimi düşünmüştüm ama oluru yok mu yani bunun
Yada şöyle söyleyeyim birşekilde yazılımda ileri seviyeye gelirsek yurt dışında çalışma imkanımız olur mu (diplomasız)