Yurt dışında yazılımcılık nasıl yapılır?

Ben 2 yıl demedim yaklaşık 4 yıl üni yerine

Yazdıklarımı tam okumadın sanırım. Dediğim gibi tabi ki kendi kendine öğrenebilirsin. Biz de öyle öğrendik zaten. Ama profesyonel tecrübe başka bir şey. Farklı projelerde görev alman lazım, Türkiye'de de diploman olmadan bunu yapabilmek çok zor ama kendi geliştirdiğin uygulamalar sağlam olurlarsa Türkiye'de şirketler diplomaya takılmadan iş verebiliyor. Oralarda tecrübe kazanman lazım yurtdışı ihtimali için. En azından benim düşüncem bu.

Yurtdışında diplomasız iş bulabilmene ben şahsen pek ihtimal vermiyorum ama @TheAny sanırım bunun mümkün olduğunu söylüyor.
Peki 2 yıllık pc programcılığı okursam gidebilir miyim

Son düzenleme:
Ben 2 yıl demedim yaklaşık 4 yıl üni yerine

Peki 2 yıllık pc programcılığı okursam gidebilir miyim

O da zor. İlla lisans mezuniyeti istiyorlar. Kendini ne kadar geliştirdiğin önemli değil. @bitwise hocam da benim demek istediklerimi özetlemiş zaten. Kendini ne kadar geliştirdiğin diploman varken dikkat edilecek bir husus.

Şimdi şöyle düşün; sen 2 yıllık ya da lise mezunusun. Kendini ne kadar geliştirirsen geliştir, mülakatlarda rakiplerin her zaman seninle aynı şeyleri bilen lisans ya da yüksek lisans mezunları olacak. Sen şirketin yerinde olsan kimi seçerdin?

Bu durum Türkiye'de de yurtdışında da böyle. Türkiye'de şahit olduğum birkaç örneği olduğu için dedim, şayet çok çok iyi projeler geliştirdiysen o zaman şirketler bir istisna yapıp seni işe alabilir ama yurtdışında bizzat tanıdığın biri olmadan (daha önce de söylediğim gibi) bu neredeyse imkansız.

O da zor. İlla lisans mezuniyeti istiyorlar. Kendini ne kadar geliştirdiğin önemli değil. @bitwise hocam da benim demek istediklerimi özetlemiş zaten. Kendini ne kadar geliştirdiğin diploman varken dikkat edilecek bir husus.

Şimdi şöyle düşün; sen 2 yıllık ya da lise mezunusun. Kendini ne kadar geliştirirsen geliştir, mülakatlarda rakiplerin her zaman seninle aynı şeyleri bilen lisans ya da yüksek lisans mezunları olacak. Sen şirketin yerinde olsan kimi seçerdin?

Bu durum Türkiye'de de yurtdışında da böyle. Türkiye'de şahit olduğum birkaç örneği olduğu için dedim, şayet çok çok iyi projeler geliştirdiysen o zaman şirketler bir istisna yapıp seni işe alabilir ama yurtdışında bizzat tanıdığın biri olmadan (daha önce de söylediğim gibi) bu neredeyse imkansız.
Anladım yardımlarınız için teşekkürler

Ben de diğerleri ile aynı fikirdeyim ama son zamanlarda alaylı alımının arttığını çok gördüm yurt dışında.

Benim çevremde bile 3 kişi var. AnyDesk, Amazon ve bir startupda işe giren. Ama diğer arkadaşların da dediği gibi istisnalar kaideyi bozmaz mucize aramamak lazım.

Yanlış anlama ama bunu buraya soruyorsan diplomasız yurt dışında iç bulabilecek biri olduğunu sanmıyorum. Eğer gerçekten bir fikrin varsa ve iş yapacağını düşünüyorsan o zaman dene, olursa çok iyi olmazsa sağlık olsun. Ama instagramdan tiktoktan izlediğin birkaç videonun gazına gelip "ya moruq üniversite boş iş girişimci olacağım" diyorsan a101, bim, mcdonalds'ta boş kontentanları kontrol et derim. Benim önerim kendini sıkıp Türkiye'de güzel bir üniversite kazanmaya bakman. Ondan sonrası daha kolay olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı