Yurt dışından akraba ile ekran kartı getirtme

1 Tane getirebilir, 2 tanesi için sağlam bir açıklamasının bulunması gerekir mesela SLI sistem diziyorum gibi (burada gümrük memurunun insiyatifine kalmıştır belkide 2. si için vergi keser) 3 ve 3 den fazlasını açıklayıp inandırmak çok zordur. Size tavsiyem akrabanıza söyleyin eğer birden fazla bir şey getirecekse düzgün bir şeyler uydursun kendinizin inanmayacağı bir ifadeyi gümrük memuruna satmaya çalışmayın zira affetmiyorlar :D.

Ben mesela inanmadım, bu zamanda ekran kartlarının fiyatlarını biliyorum adama derim ki "Hadi len ordan, kesin sen birini satıcan birini kullanıcan." :D
Ben aynı bavulda işlemci, ekran kartı, işlemci fanı getirttim. Yabancı ülke vatandaşı oldukları için kuzenimin çantasını açmadılar. Birden fazla getirecekse eğer parçaları farklı farklı çantalara koysunlar.

Yabancı olmakla alakası yok hocam, risk analizi kapsamında gerek görmemiş olabilir. Memur herkesi kontrol edecek diye bir kural yok.

Sonuçta yabancı ülke vatandaşı ve tutupta ona bunu niye aldın diye vergi kesemez öyle saçma şey olur mu. Ben belki burdan da başka bir ülkeye gideceğim, yanımda taşımaya hakkım var. Tabii ki sayıyı abartmamak kaydıyla, ona katılıyorum. Ama bir taneden bir şey olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı