Yurt dışından alınacak iPhone 15 Pro Max telefona ekstra ücret vererek Apple Care alınır mı?

Antaeus

Hectopat
Katılım
12 Ocak 2021
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Yurt dışından Apple iPhone 15 Pro Max satın alacağım. Bulduğum fiyat pasaport kaydı yaptırsam bile Türkiye fiyatından neredeyse 20.000 TL daha ucuza geliyor. Tek sorunum garanti işlemleri maalesef. Muhtemelen pasaport kaydı yaptırmayacağım ama yaptırırsam ya da yaptırmazsam garanti için bir farkı olur mu bilmiyorum o yüzden buraya danışıyorum. Yaptırmadığım ya da yaptırdığım durumda kendim ekstra bir para vererek Türkiye'de geçerli Apple care satın alabilir miyim?
 
Yurt dışı telefonda garanti işini direk unut bence. Servis parasını versen dahi elini sürmüyor. Adına faturası varsa ve kayıtlıysa belli model koduna garanti işliyor diyen var da hiç sanmıyorum.
 
Peki olası bir sorunda nasıl parça değişimi vb. yapabilirim.
Çıkma ve yan sanayi parçalarla Fppro gibi yerlerde yaptırabilirsin. Apple sadece kendi servislerine orijinal parça tedariği sağlıyor ve asla servisten dışarıya parça çıkartmıyor. Fppro tarzı yerler orijinal parça takıyoruz falan diyor da tamamen palavra.
 
Çıkma ve yan sanayi parçalarla FPPRO gibi yerlerde yaptırabilirsin. Apple sadece kendi servislerine orijinal parça tedariği sağlıyor ve asla servisten dışarıya parça çıkartmıyor. FPPRO tarzı yerler orijinal parça takıyoruz falan diyor da tamamen palavra.

Pasaport kaydı yaptırdığım takdirde de Apple servisine gidemiyorum anladığım kadarıyla doğru muyum? Peki sizce değer mi 40.000 50.000 liralık fiyat farkına yurt dışı cihazı. Bu olmazsa S24+ almayı düşünüyorum çünkü.
 
Pasaport kaydı yaptırdığım takdirde de Apple servisine gidemiyorum anladığım kadarıyla doğru muyum? Peki sizce değer mi 40.000 50.000 liralık fiyat farkına yurt dışı cihazı. Bu olmazsa S24+ almayı düşünüyorum çünkü.
A3106 Kodlu cihaz alıp faturalatırsanız ve kayıt yaptırırsanız Gürgençler gibi bayilerden (Apple resmi servisi yine bakmıyor.) faturasıyla beraber gidip teknik servis konusunda destek alabiliyorsunuz ve 1 yıl garantili oluyor. Diğer model kodlarının hiçbir şekilde garantisi yok, fatura yoksa yine garanti yok ve teknik servis desteği alamazsınız. Her sene cihaz değiştiriyorsanız yurt dışı mantıklı ama alıp uzun süre kullanırım derseniz çok dezavantajlı oluyor. Daha önce yurt dışı 14 pm aldım ve garantilik işim oldu. İnsanlar garantilik ve servislik işim olmaz diyor da oluyor işte. Bu kötü tecrübeden sonra bir daha bedava olsa yurt dışı kullanmam şahsen. YD Alıp kaydettiren arkadaşlarımdan çoğu da şebeke problemi yaşıyor. Kayıtlı iPhone'ların baş belası galiba bu durum bir diğer eksisi de bu.
 

Geri
Yukarı