Her sene ortaya atılan klasik boş muhabbet. Bu sene kim demiş ben daha görmemiştimMerhaba , yurtdışından alınma iPhone 14 var elimde. Şu an Amerikadayım. 2.iPhone almayı planlıyorum çünkü iPhone 14 şebeke kapandı 8 ay oldu. İnternetten bazı haberler var 4+4 bitecek toplam 4 ay olacak diye ? Doğru mu bu haberler 13k fark ediyor Türkiye ile 16e bu riske değer mi ?
4+4 devletin sunduğu bi şey değil zaten yeni telefonlarda 2 sim olduğu için öyle.
Yasal olarak süre 4 ay ve şuan herhangi değişen bi şey yok.
Öyle bi şey olması için yasal sürenin 2 aya düşürülmesi lazım yani 2+2 olur öyle de.
Sana garanti veremem Türkiyedeyiz yok artık bu da olur mu dediğimiz her şey oldu bu ülkede…
Ama bence 2 ay çok kısa bir süre. Her yıl onlarca gurbetçi, iş, tatil için de turist vs gelip gidiyor burda olduğu sürede işlerini daha kolay halletmek için yerli hat kullanan da oluyor 2 ayda bir bunlarla uğraşılmaz uğraştırılmaz bu kişiler yani gereksiz. Gündeme çok getirilmezse de kimse uğraşmaz şuanki sistem iyi, süre de makul.
Onun dışında 13k için 16e alınmaz.
Son model alınır 17 serisi en çok vergi farkı onlarda oluyor çünkü yd aldığına değer o şekilde ama o da amerikadan alınmaz çünkü orda hepsi e simli. E simden diğer esime geçiş kolay oluyor mu bilmiyorum. En azından bir tane fiziksel simli model olsa daha kolay olur bence