Çözüldü Yurt dışından alışveriş yapma süreci nasıl?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yusuko

Hectopat
İlk defa yurt dışından bir şey sipariş edeceğim ama tam olarak sistemi bilmiyorum. Amazon'dan veya herhangi bir siteden bir şey satın alırken yazan fiyat dışında ek vergi falan ödemem gerekiyor mu? Yani ürün 30 dolar kargo bedava onun dışında hiç para ödeyecek miyim gümrükte falan?

Çözüm
Geçenlerde gümrükte vergi falan gibi bir muhabbetler çıktığı için sormuştum onun dışında hiçbir şey ödemiyorum yani.

Ürünün fiyatı ürün gümrükten geçene kadar artmazsa(30€) ek ücret ödemezsin. Artar ise ödemek zorundasın.

35 dolar 30 eurodan yüksek. Ekstra vergi ödemen gerekir.
Ürünün fiyatı ürün gümrüğe ulaşmadan artarsa vergi kapsamına girer.

Geçenlerde gümrükte vergi falan gibi bir muhabbetler çıktığı için sormuştum onun dışında hiçbir şey ödemiyorum yani.

Bu arada alıcağım ürün 35 dolarmış max 30 dolar mı ne yazıyordu sanki vergi ödememek için

Ürünün fiyatı ürün gümrükten geçene kadar artmazsa(30€) ek ücret ödemezsin. Artar ise ödemek zorundasın.

Çözüm

Yüzde kaç hocam ve bu vergiyi kapıdamı sipariş verirkenmi ödüyoruz.

Yüzde kaç hocam ve bu vergiyi kapıdamı sipariş verirkenmi ödüyoruz.
Buldum hocam teşekkür ederim yardımın için

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı