Yurt dışından alışverişde vergi

zizi

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar arkadaşlar. Yurt dışından bilgisayar donanımı almak istiyorum ama bu alışverişte vergiden kaçmanın veya az ödemenin bir yolu var mı acaba? Amerikanpaketim, amerikadaniste gibi siteler yardımcı olur mu? Şimdiden teşekkür yorumlarınız için teşekkürler.

Hocam satıcıya kargoya fiyatı 10-20 dolar yazmasını isterseniz belki biraz az vergi ödersiniz ama inatçı birine denk gelirseniz ve paketi açıp gerçek fiyatını bulursa verdiğiniz ücret kadar bile vergi çıkartabilirler.

Yurt dışından alacağın her ürün önce gümrüğe girer. Fatura içeriğine, tatmin olmazlarsa kutu içeriğine bakarlar. O tür firmalara da güvenme, yasa dışı işler yapabilecek bir şirkete güvenmek ile elinde gazoz olan Nuri Alço'ya güvenmek pek farklı şeyler değil. Zaten o dediğin yerler için epey şikayet var.

Yurt dışından alacağın her ürün önce gümrüğe girer. Fatura içeriğine, tatmin olmazlarsa kutu içeriğine bakarlar. O tür firmalara da güvenme, yasa dışı işler yapabilecek bir şirkete güvenmek ile elinde gazoz olan Nuri Alço'ya güvenmek pek farklı şeyler değil. Zaten o dediğin yerler için epey şikayet var.
Bir yolu yok diyorsunuz yani. Bulan varsa da paylaşacağını sanmıyorum.😄

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı