Yurt dışından aydan aya devamlı ödeme almak sorun yaratır mı?

graphic

Kilopat
Merhaba, yurt dışından yılda 1-2 kere ödeme aldığım bir müşterim var. Bana bir teklif yaptı, aylık belli bir miktar karşılığında (500 euro) sürekli işlerimiz olacak, yardımcı olabilir misin diye. Ben de düşünmem lazım vs dedim. Online olarak tasarım gibi düşünebilirsiniz fakat ben şirket değilim, bunun sorun olacağını düşünüyorum. Bunun önüne geçebilecek yasal bir şey var mı şirket açmak dışında? Ne bileyim bir platform olur ödemeyi oradan alırsan oradan hem KDV stopaj vs hepsi devlet tarafından kesilir ve bana gelecek para gelir. Yani nasıl yapabiliriz var mı farklı veya bu tarzda fikri olan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Serbest meslek erbabı olarak vergi dairesine başvuracaksınız, GİB portaldan e-serbest meslek makbuzu başvurusu yapacaksınız. Hizmet ihracatı KDV İstisnası olarak belirtilecek. Makbuza göre %20 stopaj, kalanı sizde. KDV ödemeniz gerekmiyor.

Ben çok daha fazla miktarlarda sorun yaşamadım. 5-6 ay sonra ödeme yöntemini değiştirdik. Bunu yıllarca devam ettirecekseniz sorun yaratabilir.

Yurt dışında varlıklarınızı vergisiz bilmem nesiz ülkenize kazandırmak ile ilgili bir kanun maddesi vardı onun bu konu ile ilgisi varmı emin değilim ama onuda araştırabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı