Yurt dışından bilgisayar toplamak mantıklı mı?

Hagoromo

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, kardeşim Erasmus için yurt dışına gitti ve 1 ay sonra dönecek. Oradan bilgisayar parçaları getirmek hala mantıklı mı? Değer mi? Size danışmak istemiştim. Sonuçta garantisi olmayacak ama tax free durumları da var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tax free oluyorsa pahalı parçaları oradan almak mantıklı olabilir. Ne kadara tax free alabiliyor yüzde olarak? Ekran kartı ve işlemciyi alsanız gerisi için uğraşmak gerekmeyebilir bence.

hocam Almanya'dan alacaktık olursa ama ben de tam tax free ne kadar etkiliyor ya da gümrük vergisi ne kadar çıkıyor bilemedim.

hocam Almanya'dan alacaktık olursa ama ben de tam tax free ne kadar etkiliyor ya da gümrük vergisi ne kadar çıkıyor bilemedim.
Bazı ürünlerde iyi farklar yakalayabilirsin, bazısı aynı veya pahalı - Almanya özelinde söylüyorum.

Alırken TaxFree yaptıracağını belirtmesi ve yanında pasaportunun da olması gerek, bu da alınan ürünün vergisinden düşülecek. Yanılmıyorsam sadece Mehrwertsteuer - KDV var %19, parça başına iade alacaksın.

Arkadaşınızdan bilgisayar fiyatlarını göndermesini isteyin. Türkiye'deki fiyatlar ile arkadaşınızın gönderdiği fiyatları karşılaştırın. Sizin için hangisi uygunsa onu alabilirsiniz. Şunun da belirtiyim yurt dışından kasa getirirseniz ağırlık dolaysıyla daha fazla para alabilirler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı