Çözüldü Yurt dışından direksiyon seti getirilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mehmet Alp Ozan

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, teyzem Hollanda'da yaşıyor. Ocak gibi gitmeyi düşünüyorum. Gitmişken de G29 Shifter getirmeyi düşünüyorum. Havaalanında sıkıntı oluyor mu, ek vergi falan sıfır olduğu için tax free oluyor mu? Bir de kutulu veya kutusuz mu getirmek gerekiyor? Bagaja koymak şart mı, elde gelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yanınızda getirdiğiniz eşya 430 Euro altında olduğu sürece gümrükte bir vergi ödemeniz gerekmiyor. 430-1500 Euro arası ürüne ise AB ülkesiyse %30, değilse %60 vergi uygulanır Türkiye için. Yurtdışında ise tax free olur, vatandaşı olmadığınız ülkeye vergi vermek zorunda değilsiniz. Havalimanında tax free alanından fatura ile birlikte işlemi yaptırabilirsiniz. Bagaj veya elde fark etmez kutu boyutu kabin bagajı boyut sınırından büyük olmadığı sürece elde de taşıyabilirsiniz. Koşulları sağladığı ve adet sayısı fazla olmadığı sürece kutulu-kutusuz getirmeniz fark etmez, yolcu beraberi ticari değer taşımayan eşya sayılır.

Başka sorunuz var mıdır?
Merhaba, teyzem Hollanda'da yaşıyor. Ocak gibi gitmeyi düşünüyorum. Gitmişken de G29 shifter getirmeyi düşünüyorum. Havaalanında sıkıntı oluyor mu, ek vergi falan sıfır olduğu için tax free oluyor mu? Bir de kutulu veya kutusuz mu getirmek gerekiyor? Bagaja koymak şart mı, elde gelir mi?

Vergi durumu varsa hemen hemen aynı fiyata denk gelir diye düşünüyorum ama valize çantaya koyup getirende var sormak lazım bizzat getiren birine.

Yanınızda getirdiğiniz eşya 430 Euro altında olduğu sürece gümrükte bir vergi ödemeniz gerekmiyor. 430-1500 Euro arası ürüne ise AB ülkesiyse %30, değilse %60 vergi uygulanır Türkiye için. Yurtdışında ise tax free olur, vatandaşı olmadığınız ülkeye vergi vermek zorunda değilsiniz. Havalimanında tax free alanından fatura ile birlikte işlemi yaptırabilirsiniz. Bagaj veya elde fark etmez kutu boyutu kabin bagajı boyut sınırından büyük olmadığı sürece elde de taşıyabilirsiniz. Koşulları sağladığı ve adet sayısı fazla olmadığı sürece kutulu-kutusuz getirmeniz fark etmez, yolcu beraberi ticari değer taşımayan eşya sayılır.

Başka sorunuz var mıdır?

Çözüm
Yanınızda getirdiğiniz eşya 430 euro altında olduğu sürece gümrükte bir vergi ödemeniz gerekmiyor. 430-1500 euro arası ürüne ise ab ülkesiyse %30, değilse %60 vergi uygulanır Türkiye için. Yurt dışında ise tax free olur, vatandaşı olmadığınız ülkeye vergi vermek zorunda değilsiniz. Havalimanında tax free alanından fatura ile birlikte işlemi yaptırabilirsiniz. Bagaj veya elde fark etmez kutu boyutu kabin bagajı boyut sınırından büyük olmadığı sürece elde de taşıyabilirsiniz. Koşulları sağladığı ve adet sayısı fazla olmadığı sürece kutulu-kutusuz getirmeniz fark etmez, yolcu beraberi ticari değer taşımayan eşya sayılır.

Başka sorunuz var mıdır?

Bazıları kutuyu yırtmak falan gerekiyor dedi. Kullanılmış süsü vermek için gerek var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı