Yurt dışından direksiyon seti getirtmek

rakamlar hatalı.

1000 Euroluk bir fanatec siparişi için ortama 17-18 bin civarı masraf çıkıyor. Direksiyon setleri oyun konsolu olarak ücretleniyor ve ötv+kdv+konsol vergisi içeriyor. Ayrıca gümrükte bekleme, sunma vs gibi bir sürü ücret kalemi ekleniyor ticariye girdiği için.
O zaman mecbur ya burdan sıfır alacağız ya da ikinci el :(

O zaman mecbur ya burdan sıfır alacağız ya da ikinci el :(
Ne ürün almayı planlıyorsunuz bu konuda bir çok ürünü test etmiş ve inceleme videoları çekmiş birisi olarak kafanızda soru işaretleri varsa gidermek isterim.

3'üde kullandığım ve test ettiğim ürünler. Ağırlıklı F1 oynuyorsunuz sanırım. Eğer ki bu işlere yeni başlayacaksanız SF1000 için bir anda yatırım yapmamanızı öneririm. Çünkü göreceksiniz ki simit üzerindeki ekran sadece fantezi olarak kalıyor gerçek anlamda yarışırken ve PC ekranındaki Hudları daha çok kullanıyorsunuz.

Bu arada PC'de için mi yoksa konsol için mi ürünü alacaksınız?

3'üde kullandığım ve test ettiğim ürünler. Ağırlıklı F1 oynuyorsunuz sanırım. Eğer ki bu işlere yeni başlayacaksanız SF1000 için bir anda yatırım yapmamanızı öneririm. Çünkü göreceksiniz ki simit üzerindeki ekran sadece fantezi olarak kalıyor gerçek anlamda yarışırken ve PC ekranındaki HUD'ları daha çok kullanıyorsunuz.

Bu arada PC'de için mi yoksa konsol için mi ürünü alacaksınız?

Aynen hocam PC'de 3 senedir Xbox gamepadle F1'de liglerde yarisiyorum hizim iyi ancak daha fazlasi icin direksiyon lazim. Direksiyon haricinde diger ekipmanlar nasıl? SF1000 disinda ne tavsiye edersiniz? Bu arada rekabetci liglerde yarisiyorum.

T300 gibi zayıf direksiyon setlerinde ne kadar az ağırlık o kadar iyi FFB hissiyatı demektir. O yüzden ben şahsen SF1000 yerine OpenWheel Addon öneririm. SF1000 görsel olarak çok güzel bir simit fakat T300'e göre bence ağır bir simit ve FFB hissiyatında kayıplar kesinlikle yaşatıyor.

Ben test ettiğim ürünleri PC ortamında test ediyorum ve videolarımı o ortamda deniyorum. SF1000 için bir video çekmiştim. YouTube SimRacersTR yazarak videolarıma bakabilirsin. Aynı zamanda OpenWheel addon için de video bulunuyor. Base olarak T300 yerine Xbox uyumlu kardeşi TX ile video çekmiştim. Onunla ilgili de yorumlarıma yine videolardan göz atabilirsin. Yalnız videolarda genelde çok konuşurum o yüzden biraz uzunlar boş zamanda izlemenizi tavsiye ederim :)

T3PM güzel pedal. Loadcell yok ama yay hissiyatı güzeldir. Onunla ilgili de detaylı video çekmiştim.

T300 gibi zayıf direksiyon setlerinde ne kadar az ağırlık o kadar iyi FFB hissiyatı demektir. O yüzden ben şahsen SF1000 yerine openwheel addon öneririm. SF1000 görsel olarak çok güzel bir simit fakat T300'e göre bence ağır bir simit ve FFB hissiyatında kayıplar kesinlikle yaşatıyor.

Ben test ettiğim ürünleri PC ortamında test ediyorum ve videolarımı o ortamda deniyorum. SF1000 için bir video çekmiştim. YouTube simracerstr yazarak videolarıma bakabilirsin. Aynı zamanda openwheel addon için de video bulunuyor. Base olarak T300 yerine Xbox uyumlu kardeşi tx ile video çekmiştim. Onunla ilgili de yorumlarıma yine videolardan göz atabilirsin. Yalnız videolarda genelde çok konuşurum o yüzden biraz uzunlar boş zamanda izlemenizi tavsiye ederim :)

T3pm güzel pedal. Loadcell yok ama yay hissiyatı güzeldir. Onunla ilgili de detaylı video çekmiştim.

O zaman open wheel add on, T300 ya da tx base ve t3pm alayım.

Moza biraz pahalı kaçıyor şimdilik, bu söylediğim seti zaten çok uzun sure kullanmayı planlamıyorum. Direksiyona alışıp sonrasında kademe kademe ust seviyelere cikmak gibi bir planim var.
Yani öncelikle T3PM ile Moza R5 ile beraber gelen SRP-Lite pedal arasında pek bir fark yok. 2 pedalda da loadcell yok ve hall effect sensör kullanılıyor.

Bir süre yuvarlak simit ile idare edip sonrasında bir F1 tarz bir simite geçerim diyorsanız ben size PC kullanımı için kesinlikle Moza R5 tavsiye ederim. Ayrıca önümüzdeki haftalarda da SRP-Lite pedal için fren geliştirme kiti de TR stoklarına girecek. Hem daha hissiyatlı bir base almış olursunuz hemde QR sayesinde istediğiniz simiti rahatlıkla ürünle beraber kullanabilirsiniz.

R5'i incelemenizi öneririm. 20K civari fiyatı var 2 pedal ile beraber almak isterseniz. Eğer debriyaj ihtiyacınız varsa sadece pedalı ek olarak alabiliyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı