Hocam bende yakın zamanda İsviçre’den PS5 getirteceğim akrabalarıma da kutuları ile getirseler sıkıntı çıkar mı? Gümrükte sorun yaşamamak için ne yapmalılar. 1 tane gelecek bu arada.
Hocam bende yakın zamanda İsviçre’den PS5 getirteceğim akrabalarıma da kutuları ile getirseler sıkıntı çıkar mı? Gümrükte sorun yaşamamak için ne yapmalılar. 1 tane gelecek bu arada.
Hocam fakat ürünün değeri 430 Avro’dan fazla bir sıkıntı çıkmasın mı? Direk kutusunda mı getirsinler yoksa kutuyu açıp biraz eskimiş süsü mü versinler? Bu arada sağolun. Kutunun boyu da baya büyük.
Hocam fakat ürünün değeri 430 Avro’dan fazla bir sıkıntı çıkmasın mı? Direk kutusunda mı getirsinler yoksa kutuyu açıp biraz eskimiş süsü mü versinler? Bu arada sağolun. Kutunun boyu da baya büyük.
O kadar bilgim yok ama sanırım fiyatta bir limit yoktur diye düşünüyorum. Birde sanırım 2018’den itibaren Rusya’da da varmış ama Türkçe kaynak bulamadım.
Tax Refund ofisi varsa geçerli evet. O ülkenin vatandaşı olmadığın için vergi verme zorunluluğun yok. Fatura ve form ile havalimanında gümrükten iadeni talep edebilirsin.
Aslında burada önemli olan o esnada görev yapan memurun tavrıdır arkadaşlar. Yurt dışından PS çok gelen bir ürün ve 1 adetin takılmışlığı yok denecek kadar azdır. Genelde hediye olarak getirilir PS.
430 avro sınırdır, Ticaret bakanlığı 430 avroyu geçmeyen ürünleri vergiden muaf tutar. Ancak bu kural genelde uygulanmaz. Yurt dışında masaüstü Pc toplayıp parça parça tek bir valizde sokan vardır. Bilgisayarımı getirdim der geçer kuruş bile ödemez.
Genelde aynı üründen çok sayıda getirmeye çalışanlar enselenir. Satış amaçlı getirdiği düşünülür çünkü. 1 adet PS falan bunlara bakmazlar.