Yurt dışından ekran kartı getirmek

@painkiller mesajında Amerika dışında yapıldığını söylemiş aslında fakat durum böyle ise o vergi iadesini alamayacağım.
Değişiklik yapılmadıysa eğer evet Amerika vergi iadesi yapmıyor maalesef. iPhone alan arkadaşlarım vergi iadesi alamadılar maalesef.

Aslında burada önemli olan o esnada görev yapan memurun tavrıdır arkadaşlar. Yurt dışından PS çok gelen bir ürün ve 1 adetin takılmışlığı yok denecek kadar azdır. Genelde hediye olarak getirilir PS.
430 avro sınırdır, Ticaret bakanlığı 430 avroyu geçmeyen ürünleri vergiden muaf tutar. Ancak bu kural genelde uygulanmaz. Yurt dışında masaüstü Pc toplayıp parça parça tek bir valizde sokan vardır. Bilgisayarımı getirdim der geçer kuruş bile ödemez.
Genelde aynı üründen çok sayıda getirmeye çalışanlar enselenir. Satış amaçlı getirdiği düşünülür çünkü. 1 adet PS falan bunlara bakmazlar.
Eyvallah abi çok sağol. İyi ki denk gelmişsin. Çok işime yaradı. Bende kutuları attıracak veya bir sonraki sene gelirken boş getirtecektim.

Tax Refund ofisi varsa geçerli evet.

Yarın eve döndüğüm zaman direkt olarak arayıp konuşacağım. Eğer var ise direkt olarak kar payı ve kartın fiyatından alıyorum. Çok güzel bir durum. Şahsen benim bu durumdan haberim yoktu, teşekkür ederim bu güzel bilgi için.

Eyvallah abi çok sağol. İyi ki denk gelmişsin. Çok işime yaradı. Bende kutuları attıracak veya bir sonraki sene gelirken boş getirtecektim.

Kutu saklamak gibi bir takıntım var benim. Kutu ile getirebilirsem çok güzel olur.

Yarın eve döndüğüm zaman direkt olarak arayıp konuşacağım. Eğer var ise direkt olarak kar payı ve kartın fiyatından alıyorum. Çok güzel bir durum. Şahsen benim bu durumdan haberim yoktu, teşekkür ederim bu güzel bilgi için.

Kutu saklamak gibi bir takıntım var benim. Kutu ile getirebilirsem çok güzel olur.
Bende de aynı durum var. Hem ileriki zamanlarda satarken kutunun olması büyük avantaj.

Bende de aynı durum var. Hem ileriki zamanlarda satarken kutunun olması büyük avantaj.

Tabii ki. Şahsen ben kutusuz bir modeli kolay kolay satın almam. Tek eksik garanti oluyor. Fakat artık parçalarda da nadir garanti kapsamında sorunlar oluyor. Yine de riske girmemek için global garantili kartlar tercih etmek en iyisi olur.

En büyük avantajı ise neredeyse buradaki fiyatın yarısı.

Kendileri oradan özelleştirdikleri bir notebooku buradaki yarı fiyatından 1000 TL daha pahalıya aldılar. Biz vergi içinde boğuluyoruz.

Faydam olduysa ne mutlu bana:) Bu arada en iyisini yapıyorsunuz. İkinci el elektronik ürünlerde kutu çok önemli. Mutlaka koruyun. Özellikle ekran kartı, işlemci gibi ürünlerde. Yani adamın alacağı varsa da parası varsa da sırf kutusu yok diye vazgeçenleri gördüm ben.

Faydam olduysa ne mutlu bana:) Bu arada en iyisini yapıyorsunuz. İkinci el elektronik ürünlerde kutu çok önemli. Mutlaka koruyun. Özellikle ekran kartı, işlemci gibi ürünlerde. Yani adamın alacağı varsa da parası varsa da sırf kutusu yok diye vazgeçenleri gördüm ben.

Zaten kutuyu atıp statik poşet içerisinde getirmenin pek bir değişiklik yapacağını sanmam. Yine sıfır olduğunu anlarlar tabii ki. Statik poşet olmadan da güvenli olmaz. En iyisi dendiği gibi kutu ile alıyorlar ise kutulu getirmek.

Yurtdisina yaşayan abiniz bu işleri bizden iyi bilir. Burada sormak gereksiz zaman kaybı olmuş vallahi hayret. Adam yurt dışında yaşıyor, yılbaşında dönecek A'dan Z'ye her şeyi bizden daha iyi bileceginden eminim. Global garanti içinde Google'a bakmanız yeterli.

Yurtdisina yaşayan abiniz bu işleri bizden iyi bilir. Burada sormak gereksiz zaman kaybı olmuş vallahi hayret. Adam yurt dışında yaşıyor, yılbaşında dönecek A'dan Z'ye her şeyi bizden daha iyi bileceginden eminim. Global garanti içinde Google'a bakmanız yeterli.

Adam yurt dışında yaşıyor ama o da bu konuda bilgisiz. Daha önce telefon vesaire getirdi fakat ekran kartı bildiğiniz üzere biraz büyük bir bileşen. Ben sorun çıkmaması adına emin olmak adına sordum. Global garanti için biraz bakındım fakat birkaç marka haricinde bir şey bulamadım.

Adam yurt dışında yaşıyor ama o da bu konuda bilgisiz. Daha önce telefon vesaire getirdi fakat ekran kartı bildiğiniz üzere biraz büyük bir bileşen. Ben sorun çıkmaması adına emin olmak adına sordum. Global garanti için biraz bakındım fakat birkaç marka haricinde bir şey bulamadım.
Onun yerine abin garantie götürse?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı