Yurt dışından ekran kartı getirtmek

Hocam istediğiniz kadar kendinize uzmanım diyebilirsiniz siz valize sıfır elektronik eşya koyamazsınız sadece şarj cihazı koyabilirsiniz ve sigara vb.

Laptop kutusuz getirebilirsiniz içine oyun fotoğraf ile azıcık doldurun sıkıntı yaşatmazlar
Valize elektronik eşya konulmayacağını ilk kez sizden duyuyorum. Daha 2 hafta önce Erbil'den PS5 ve ekran kartı getirdik valiz içinde.

Valize elektronik eşya konulmayacağını ilk kez sizden duyuyorum. Daha 2 hafta önce Erbil'den PS5 ve ekran kartı getirdik valiz içinde.
İyi günler hocam, ben de yurt dışına seyahata gideceğim ve gittiğim yerden ekran kartı, PS 5, ve birkaç ıvır zıvır elektronik alet almayı düşünüyorum. Bu işlerin nasıl yürüdüğünü araştırırken mesajınızı gördüm de daha açıklayıcı bir şekilde anlatabilir misiniz rica etsem. Mesela kaç parça PC bileşeni getirebilirim ya da bir kendime bir arkadaşıma PS 5 almak istesem sıkıntı yaşar mıyım, eşyayı kutudan çıkartıp 2-3 tane getirme şansım var mı kişisel eşya adı altında vs. kısacası deneyimlerinizden bahsederseniz sevinirim.

İyi günler hocam, ben de yurt dışına seyahata gideceğim ve gittiğim yerden ekran kartı, PS 5, ve birkaç ıvır zıvır elektronik alet almayı düşünüyorum. Bu işlerin nasıl yürüdüğünü araştırırken mesajınızı gördüm de daha açıklayıcı bir şekilde anlatabilir misiniz rica etsem. Mesela kaç parça PC bileşeni getirebilirim ya da bir kendime bir arkadaşıma PS 5 almak istesem sıkıntı yaşar mıyım, eşyayı kutudan çıkartıp 2-3 tane getirme şansım var mı kişisel eşya adı altında vs. kısacası deneyimlerinizden bahsederseniz sevinirim.
Hocam elektronik ıvır zıvırı at çantana geç. PS falan onları da kutusunu aç sıfır kutu olmasın açılmış kutu olsun öyle geçir. Sıfır kutu olursa sıkıntı olabilir, 2. el gibi dursun öyle daha iyidir.

Tamamdır hocam teşekkür ederim.

@Amiga Bir şey daha sormak istiyorum kusuruma bakmayın. Yorumlarda gezerken bi kullanıcının istediğinizi alıp bavulunuza katın ve gümrüğe tabi olmayan kısımdan geçin dediğini okudum, kendisi 2-3 laptop monitor ve pc bileşenleri almış sanırsam. Kimse sizi durdurup aramıyor demiş. Bunun yasal bir boyutu var mı ya da bunu yapmak bu kadar kolay mı?

Son düzenleme:
Tamamdır hocam teşekkür ederim.

@Amiga Bir şey daha sormak istiyorum kusuruma bakmayın. Yorumlarda gezerken bi kullanıcının istediğinizi alıp bavulunuza katın ve gümrüğe tabi olmayan kısımdan geçin dediğini okudum, kendisi 2-3 laptop monitor ve pc bileşenleri almış sanırsam. Kimse sizi durdurup aramıyor demiş. Bunun yasal bir boyutu var mı ya da bunu yapmak bu kadar kolay mı?
Dostum yolcu beraberinde getirdiği eşyalar kişisel eşya olarak kabul edilir.
Çok sayıda olursa eğer memurun işlem yapma yetkisi devreye girer. (Bundan kasıt 3-4 parça değil çok fazla yani)
Düşün ki yurt dışında yaşıyorsun ve Türkiye'ye dönmeye karar verdin. PC'ni bozdun koydun çantana, laptopunu aldın eline, Ps'ni de aldın. Kime ne? Belki 2 laptop'un var belki 3.
Bunlara karışmaya yetkileri yok. Ancak 10 tane laptop 10 tane PS alırsan eline bu defa derler ki gel bakayım buraya. :)
Öyle 2-3 parça ile uğraşılmaz.
Eskiden gümrükte çalışırdım, konuya hakimim. Ufak sayılara takılmazlar.

Dostum yolcu beraberinde getirdiği eşyalar kişisel eşya olarak kabul edilir.
Çok sayıda olursa eğer memurun işlem yapma yetkisi devreye girer. (bundan kasıt 3-4 parça değil çok fazla yani)
Düşün ki yurt dışında yaşıyorsun ve Türkiye'ye dönmeye karar verdin. PC'ni bozdun koydun çantana, laptopunu aldın eline, PS'ni de aldın. Kime ne? Belki 2 laptopun var belki 3.
Bunlara karışmaya yetkileri yok. Ancak 10 tane laptop 10 tane PS alırsan eline bu defa derler ki gel bakayım buraya. :)
Öyle 2-3 parça ile uğraşılmaz.
Eskiden gümrükte çalışırdım, konuya hakimim. Ufak sayılara takılmazlar.

Çok teşekkür ederim hocam, aklımda yurt dışından PC dizip, PS 5, telefon falan almak vardı. Herhangi birinden bir tane fazla alıp burada da okutursam yol param çıkar diyordum. Yanıtlarınız aklıma takılan sorulara cevap oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı