Yurt dışından en fazla kaç ürün getirilir ?

mehmet pala

Hectopat
Katılım
16 Ekim 2015
Mesajlar
42
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Ben Aliexpress üzerinden farklı zaman zarfları içinde bazı ürünler aldım. Geçen günlerde bakanlığın iletişim hattını aradığımda istediğim kadar ürün (ama farklı olacak aynı üründen en fazla iki tane ) getirilebileceğini söyledi hanımefendi. Bugün ise arkadaşım en fazla yıl içinde 5 ürün getirebileceğimi söyledi ve bakanlığın iletişim hattını arayıp sorduğumuzda tam olarak bilmediğini, önündeki ekranda 5 ürün gelebileceğini ve 5 ürünü geçtiği zaman vergiye takılacağını söyledi.

İnternette araştırdığımda ise bazı yerlerde yıl içinde en fazla 5 ürün gelebileceğini, diğer yerlerde ise sınırsız ürün gelebileceği yazıyordu.Benim de sorularım şunlar;
Bu 5 ürün kısıtlaması var mı ? Varsa eğer benim kendi kartım üzerinden alışveriş yapsam ve adres olarakta komuşunun adresini versem sıkıntı olur mu ? Komşumun bilgisi dahilinde :mutlu: Ayrıca 75 avroyu ürünlerim geçmiyor.
 
Para iadesi iste bazı sitelerde 60 güne kadar para iadesi yapılıyor. Olmazsa mahkemeye başvur da kaç gün oldu acaba ürünü alalı ?
 
Kesin bilgi olarak : Ürün sınırı yok. Yaklaşık 1 ay içinde farklı 16 Ürün aldım.

75 Euro sınırı ürün başına konulan sınırdır. Toplamda 1000 tl yi geçti aldıklarım ve vergi ödemedim. Kamera vardı onuda gümrükten aldım ürün bedeli yaklaşık 210 lira olduğu içinde vergilendirme yapılmadı.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı