Ettirebilirsiniz, babam dayısının telefonunu kendi pasaportuna kaydettirmişti, ama çok gerekli değil ben 1,5 yıldır kayıtsız iPhone X kullanıyorum çok şükür daha kapanmadı ama teknoloji işi şans işi.
Ettirebilirsiniz, babam dayısının telefonunu kendi pasaportuna kaydettirmişti, ama çok gerekli değil ben 1,5 yıldır kayıtsız iPhone X kullanıyorum çok şükür daha kapanmadı ama teknoloji işi şans işi.
Türkiye’de pek dikkat edilmiyor, birde dediğim gibi teknoloji işi şans işi bu konuda biraz şanslıyım, bundan önce 1 yıl kadar Redmi Note 7 kullandım o da kapanmamıştı
Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.
Kaynak: https://tuketici.btk.gov.tr/merkezi-cihaz-kayit-sistemi
1.5 yıl nasıl kullanabildiniz?
Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.
Kaynak: https://tuketici.btk.gov.tr/merkezi-cihaz-kayit-sistemi
1.5 yıl nasıl kullanabildiniz?
30 Mayıs’tan bu yana pasaport sahibi, adına kayıt harcı ödenecek olan kişi, hattın ait olduğu kişi ve dolayısıyla telefonu kullanacak olan artık aynı kişi olması gerekiyor. Bu yeni düzenleme öncesi, hat sahibi ile kayıt için kullanılan yurda giriş belgesinin (pasaport) sahibinin aynı kişi olması gerekmiyordu.
Dolayısıyla yurt dışından telefon getirenler/getirtenler, pasaportunda kayıt hakkı bulunan ve son 120 gün içerisinde yurda giriş-çıkışı bulunan bir kişi üzerinden cihazlarının kayıt işleminin tamamlayıp, kendileri kullanabiliyordu. Ancak artık ‘pasaportun sahibi’, ‘bankaya adına kayıt harcı yatırılan kişi’ ve ‘hat sahibi’ aynı kişi olmalı.