Yurt dışından getirilmiş işlemci satın alınır mı?

azizgunay89

Hectopat
Daha fazla  
Meşhur sarı site üzerinden Ryzen 5 5600X alıyorum 3800 TL'ye ama satıcı bana ürüne 1 sene garanti vereceğini söyledi. Kendisi bilgisayarcı. Bu kısımda biraz şüphelendim. Bu şekilde yurt dışından alınma işlemcide sorun olabilir mi sizce? Ya da alırken nelere dikkat etmeliyim?

Meşhur sarı site üzerinden Ryzen 5 5600X alıyorum 3800 TL'ye ama satıcı bana ürüne 1 sene garanti vereceğini söyledi. Kendisi bilgisayarcı. Bu kısımda biraz şüphelendim. Bu şekilde yurt dışından alınma işlemcide sorun olabilir mi sizce? Ya da alırken nelere dikkat etmeliyim?

Dikkat etmenize gerek yok, almayın sakın. Biraz daha para biriktirip garantisi olandan alın güvenilir olanlardan yani.

İkinci el aldığım i7-3770'i yıllardır kullanıyorum. İş yerimde günde 10 saatten fazla çalışıyor. İşlemci çalışıyorsa çalışmasına devam eder. Bozuksa zaten çalışmaz.

Yurt dışından alınma ürün olunca 5600X Türkiye'ye girince 3600'e dönüşüyor mü sanılıyor anlamıyorum, hep bi' gereksiz ön yargı :D Çalışıyorsa ve benchmark skorlarında bir problem yoksa al gitsin.

Ceza yediğim için geç cevap verebildim konuya cevaplarınız için teşekkür ederim her ne kadar sorun olmaz desenizde yine de tam emin olamadım bilgisayarcıdan dolayı başka bir yerden almaya karar verdim sağ olun.

İşlemcinin pin eğilmesi dışında bozulacak hiçbir durumu olmuyor ki oluyorsa da ya çözümü olmuyor ya da garanti kapsamı dışında kalıyor. O yüzden genelde hep ucuz nereden geliyorsa oradan işlemci almışımdır. Hiç garantilik bir durumum da olmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı