Yurt dışından getirttiğim ürün için vergi alınır mı/ne kadar alınır?

Bavula koyup kendiniz için 1 adet alıp getirdiğiniz ürün için gümrük vergisi ödemezsiniz.

Kargoyla alıyorum hocam Almanya'dan dememin sebebi vergi işi hakkında fazla fikre sahip değilim, kargonun gönderileceği ülke fark eder mi emin olamadım eklemek istedim.

%30 İlave gümrük vergisi ödersiniz. Eğer satın aldığınız yer Türkiye'ye gönderim yapıyorsa. Son yasa değişikliklerinden sonra onlarca firma TR gönderimini kaldırdı.
Satın aldığınız ülke Çin ise %60 vergi ödersiniz.

Kargonun göndereceği ülke Avrupa Birliği üyesi ise daha farklı bir fiyatlandırma oluyor. Almanya'dan gelecek bir kargo için vereceğiniz gümrük vergisi ortalama 25-30 dolar yani 800 TL civarı olacağını düşünüyorum. Bu mouse'u yurtdışından getirtecek kadar beğenmenizin sebebi nedir? Daha iyi sensörlü mouselar üretiliyor ülkemizde.

Kargonun göndereceği ülke Avrupa Birliği üyesi ise daha farklı bir fiyatlandırma oluyor. Almanya'dan gelecek bir kargo için vereceğiniz gümrük vergisi ortalama 25-30 dolar yani 800 TL civarı olacağını düşünüyorum. Bu fareyi yurt dışından getirtecek kadar beğenmenizin sebebi nedir? Daha iyi sensörlü fareler üretiliyor ülkemizde.

Kolayca 160-180, butterfly ile 25-26 saniye başı tıklamaya ulaşabilmesi rekabetçi Mlg Rush'ta bayağı kolaylık sağlıyor. Önceden Bloody A60 kullanıyordum, kırıldıktan sonra tekrar bulamadım, istek listesi de muhtemelen birkaç ay alacağından direkt Roccat bir fareye geçmek istedim.

Kolayca 160-180, butterfly ile 25-26 saniye başı tıklamaya ulaşabilmesi rekabetçi Mlg Rush'ta bayağı kolaylık sağlıyor. Önceden Bloody A60 kullanıyordum, kırıldıktan sonra tekrar bulamadım, istek listesi de muhtemelen birkaç ay alacağından direkt Roccat bir fareye geçmek istedim.
Roccat çok başarılı bulduğum bir marka. Fps oyunları oynuyor olsaydınız sensörü daha kaliteli mouselar önerebilirdim fakat kullanım amacınız farklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı