Yurt dışından gönderilen krampon için vergi ödenir mi?

mcht937

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Fransa'daki arkadaşım burada yaklaşık 1k-3K arası değişen kramponu orada 100-150 euro gibi fiyata alıp Türkiye'ye gönderecek. Bunun için ayrıyeten bir şey öder miyim? Ya da gümrüğe takılır mı? Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Fransa'daki arkadaşım burada yaklaşık 1k-3K arası değişen kramponu orada 100-150 euro gibi fiyata alıp Türkiye'ye gönderecek. Bunun için ayrıyeten bir şey öder miyim? Ya da gümrüğe takılır mı? Cevaplarsanız sevinirim.
Takılır ve vergi ödersiniz.

Takılırsınız gümrüğe fakat gelecek vergi o anda işlem yapan memurun ruh haline bağlı eğer üzgün veya agresifse geçmiş olsun diyorum fakat belki iyi günüdür ve az çıkar tamamen memurun keyfine bağlı çıkan vergi.

Takılırsınız gümrüğe fakat gelecek vergi o anda işlem yapan memurun ruh haline bağlı eğer üzgün veya agresifse geçmiş olsun diyorum fakat belki iyi günüdür ve az çıkar tamamen memurun keyfine bağlı çıkan vergi.

Ruh haline bağlı değil maalesef %100 vergiye tabii olacak kramponlar.
Eğer arkadaşınız yakın bir zamanda Türkiye'ye gelecek ise kutusundan çıkarıp ambalajını söksün, bavula koyup getirsin.

Burda 1-3 bin lira olan şeyi, 100-150 Euro'ya almakta binevi aynı şey sayılır. 100 euro 1630 lira civar zaten şuan. 150 euro 2400 lira. Uğraştığınıza değmez yani eğer fiyatlar böyleyse. Yakın rakamlara gelir.

Ruh haline bağlı değil maalesef %100 vergiye tabii olacak kramponlar.
Eğer arkadaşınız yakın bir zamanda Türkiye'ye gelecek ise kutusundan çıkarıp ambalajını söksün, bavula koyup getirsin.

Ben vergi ödemeyecek demedim çıkacak verginin fiyatından bahsettim ya 30 ya 300 gibi.

Ben vergi ödemeyecek demedim çıkacak verginin fiyatından bahsettim ya 30 ya 300 gibi.

Doğrudur, fakat benim bildiğim halihazırda ürünün faturasını istiyorlar, yoksa muadili olanın piyasa fiyatına bakıp vergilendirmeyi o şekilde yapılandırıyorlar diye biliyorum.

Ben de bu mesele yüzünden tonla vergi ödemek zorunda kalmıştım.

Bende yurt dışından bir ürün aldım yanlış hatırlamıyorsam 150 TL vergi ödedim sonra o üründen 1 adet daha aldım 50 TL kesildi çok alakasız şekilde gelmişdi belki bilindik ürünlerde dediğiniz gibi olabilir.

Burda 1-3 bin lira olan şeyi, 100-150 Euro'ya almakta binevi aynı şey sayılır. 100 euro 1630 lira civar zaten şuan. 150 euro 2400 lira. Uğraştığınıza değmez yani eğer fiyatlar böyleyse. Yakın rakamlara gelir.
Arkadaşım euro cinsinden para kazanıyor o alıcak hediye olarak göndericek yani yaklaşık nekadar vergi öderim önemli olan o zaten söylerim ambalajından falan çıkarıp gönderir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı