Yurt Dışından Laptop Alınır mı?

artixnok

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Yaklaşık 2 aydır gaming laptop araştırması yapıyorum fakat dolar gördüğünüz üzere artmaya devam ediyor. Beğendiğim bir Asus modeli 5200 TL'ye düşmüşken şu an 6300 liraya çıktı yeniden. Şimdi sizden 2 sorum olacak:

1-)Yurtdışından yani -Ebay, Newegg vs. (varsa sizin önereceğiniz site)- laptop alınır mı, bir sıkıntı çıkar mı?
2-)Bu tarz sitelerden alacağım laptopta Türkçe klavye seçeneği olacak mı? Eğer olmayacaksa bu bana bir sıkıntı yaratır mı?

Marka olarak ASUS istiyorum ve yurtdışında çok güzel fiyatlara muazzam ROG serisi ürünleri var, ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkçe klavye olmayacak.
Eğer gidip almayacaksan kapıda gül gibi bir %20 gümrük vergisi ve nakliye bedeli olacak.
Eğer Türkiye'de de mevcut bir model alırsan klavyeyi istersen muadil bir ürün alıp değiştirebilir ya da USB klavye kullanabilirsin. Veya en basiti sticker yapıştırabilirsin. Ben babama Türkçe Q klavyeli bir bilgisayar aldım ancak kendisi F klavye kullanıcısı. Gittigidiyor üzerinden 12 liraya aldığım stickerler 2 senedir atma solma yapmadı.
Alacağınız bilgisayarın muhtemelen Türkiye garantisi olmayacak.

Öyle gibi gözüküyor ama daha pahalıya bile gelebiliyor. Klavye farklı ve garantisi ya olmuyor yada belirli parçalarda oluyor.

Kur’u da hesaba katarsak buradan almanız daha mantıklı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı