Yurt dışından laptop almak

TechUser

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Newegg'den ya da Amazon'dan laptop almayı düşünüyorum. Her markanın uluslararası garantisi var mı?
Bir sorun çıkarsa ne olur? Türkiye'deki servisler arıza çıkarıyormuş genelde yurt dışı ürünü diye.

Bir de ilk açtığımda sorun çıkarsa iade edilir mi?

Yani 1-2 ay sonra birtakım problemler olduğunda öyle kalakalıyorum. Uluslararası garanti dedikleri neye yarıyor öyleyse

O kısmı bende bilmiyorum ama garanti işe yarar sağlar biraz bekletir Türkiye'de servisi varsa sıkıntı olmaz garantide

Ürünlerin uluslararası garantisinin olup olmadığı bilgisini ilgili ürün sayfasını destek birimiyle paylaşıp öğrenebilirsin. Uluslararası garantide Türkiye'deki yetkili servisler sıkıntı çıkarmaz, Vatan gibi satıcı firmalar umursamaz sadece. Zaten Amazon'dan alırsan garanti için direkt kendilerine göndermeni isterler ürünü, yani yetkili servis gibi ıvır zıvırla muhatap bile olmazsın. Garanti süreci başlar ve teslim ederler. Bu süreçte oluşan herhangi bir masrafı da karşılarlar.

Amazon için konuşayım;
ilk açtığında sorun çıkarsa -ki olacağını sanmam- koşulsuz bir şekilde iade etme hakkın bulunuyor. Destek birimiyle iletişime geçip süreci direkt olarak başlatırsın, hatta kargo ücretini de onlar ödüyor bu gibi durumlarda. Genelde kullanıcı hatası olsa bile müşteri memnuniyetini sağlamak için ürün iadesini kabul eden bir firma Amazon, bizzat destek biriminin bana ilettiği cümleyi de eklemiş olayım. Kargoda taşınma esnasında fiziksel hasar almış üç yıllık monitörü bile geri aldılar, ki ''kullanıcı hatası'' kategorisine girmesine rağmen.

O zaman Amazon'dan almam daha sağlıklı olacak benim açımdan. Herhangi bir sorunda bizzat kendilerinin ilgilenmesi çok güzel. Yurtdışından bilgisayar alanlardan Türkiye'de servis konusunda sıkıntı çektiklerini duymuştum.

Bu laptobu almayı düşünüyorum bir fikriniz var mı nasıldır? Muadillerine göre çok daha uygun.
https://www.amazon.com/HP-15-6-inch...Z6VE10B292R&psc=1&refRID=J141Z41PZZ6VE10B292R

Bu notebooklar Türkiye'de 6000₺'den başlıyor en az. Newegg'e de bakmanı öneririm. Bütçeni bilmiyorum ama 1060'lı ve 8750 H'lı modellere bak derim.

İkisinde de çift hava çıkışı çift fan var. HP ucuz olduğundan onu almayı planlıyorum ama hpler ısınıyor diyorlar. Yabancı sitelerdeki incelemelerde de asustan biraz daha sıcak gibi. Oyunlarda 96 derecelere felan çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…