Yurt dışından laptop getirmek

• Konuyu başlatan Mrhnmk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 71.405
Kutusunda ticaret amaçlı olduğu bariz ürünü getiremezsin. Muallakta kalmana gerek yok yurtdışına gittin bilgisayar aldın geldin çantanda duruyor adam açıp bu sıfırmış kardeş alamayız diyemez nihayetinde. Yarın Türkiye'ye yola çıksam Hatlarımı telefonlara paylaştırsam 3 telefon 2 bilgisayar daha sokarım. Benim hocam hepsi soran olursa kime ne ? Cidden bir şey olmaz yani orası gümrük değil. Sürekli giden gelenler daha iyi bilir bu durumu. Rezillik cidden ben yurtdışına giderken tek sigara alkol ve endemik ürün testleri yapıyorlar TR'de ise insanlara bu soruları sordurtuyorlar özgürlük diye bir şey kalmamış.
Peki bu adil bir durum mu türkiyedeki insanlar onbinlerce lira vergi verirken senin 100 binlik pcyi 0 vergiyle getirip kullanman?

Peki bu adil bir durum mu türkiyedeki insanlar onbinlerce lira vergi verirken senin 100 binlik pcyi 0 vergiyle getirip kullanman?
1. ben kendime almıyorum kendi aldığım laptobum için toplamda 3 asgari ücret ödedim çalışıp aldım aile evinde olmasam alamayacaktım.
2. sence dışarıdaki insanlar tek maaşıyla benim aldığım bilgisayarın daha lüksünü alırken ben 3 aylık maaş ile sağdan soldan araştırarak almam hangisi adil sence

1. ben kendime almıyorum kendi aldığım laptobum için toplamda 3 asgari ücret ödedim çalışıp aldım aile evinde olmasam alamayacaktım.
2. sence dışarıdaki insanlar tek maaşıyla benim aldığım bilgisayarın daha lüksünü alırken ben 3 aylık maaş ile sağdan soldan araştırarak almam hangisi adil sence
Sana demiyorum kardeş adam yurtdışından 3 telefon 2 bilgisayar. getirdiğini ballandıra ballandıra anlatıyor.

Sana demiyorum kardeş adam yurtdışından 3 telefon 2 bilgisayar. getirdiğini ballandıra ballandıra anlatıyor.
Ya gözünle oku şunu. Ben telefon falan getirmedim yarın gelsem getiririm dedim, kaydettirir kullanırım sana mı soracağız ?

İki bilgisayar getirdim ikisi de Türkiye'de yok. Alienware distirbütörü olup kendi malımı kendime mi satacaktım tabi yurtdışından alacaktım, kaldı ki o bilgisyar Tr'ye geldikten 2 hafta sonra ben zaten yurtdışına çıktım. Yine Tr'de kullanmadım Üreten Amerikanlar, taşıyan Çinliler, aldığım yer Avustralya, Satıcı Tr'de yok ama yine de Tr'ye Cukkalanacağız. Yok öyle dava. Benim adıma 1 lira vergi borcu yok ben zaten mantığı çerçevesinde bu ezici oranlara rağmen vergilerimi düzenli ödüyorum.

Annene gurbetçi halan, teyzen kahve makinası, robot süpürge falan getirirse sen vergisini verirsin artık nereye vereceksen ya da daha akıllıca olanı yapıp yabancı ülkede çıkan bir ürün neredeyse dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde aynı ya da yakın paralara satılıyorken neden ben ona bu kadar az kazandığım halde bu kadar çok ödüyorum sorusunu sorup olayın gerçek muhataplarını protesto et.

Tr kuru ile gelir vergisine rağmen 100K biriktirip bilgisayar alıyorum bir de aldığım bilgisayarın üzerine vergi ödettirecek adam bana kafaya bak. Para kazanmadığı nasıl belli kazandığı paradan devletin zaten kesinti yaptığını bilmiyor.

Yurt dışından laptop getirene vergi kaçırıyor diyen arkadaşın verginin ne olduğunu bildiğinden şüphe ediyorum. Bence gereksiz gerilim yerine önce vergi nedir dolaylı vergi nedir dolaysız vergi nedir öğrenilmesi lazım.

Beyler Mart'ta yurtdışına çıkıyorum benzer birşey yaparsam sıkıntı yaşar mıyım? Laptop'a el koyulur mu?

Beyler Mart'ta yurtdışına çıkıyorum benzer birşey yaparsam sıkıntı yaşar mıyım? Laptop'a el koyulur mu?
El falan konmaz. Senin kendi kullanımın için aldığın için niye el koysunlar ? Hatta tax-free anlaşması olan mağazalardan tax free için belge istersen havalimanında bu belgeyi teslim ederek %8 ile %20 arasında değişen(ülkeden ülkeye) vergi iadesi de alabilirsin böylece laptop daha da uyguna gelir.

El falan konmaz. Senin kendi kullanımın için aldığın için niye el koysunlar ? Hatta tax-free anlaşması olan mağazalardan tax free için belge istersen havalimanında bu belgeyi teslim ederek %8 ile %20 arasında değişen(ülkeden ülkeye) vergi iadesi de alabilirsin böylece laptop daha da uyguna gelir.
Hocam o zaman hala mantıklı yurtdısından alıp getirmek , yanılıyor muyum?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı