Yurt dışından PS5 getirirken vergi alınır mı?

Yolcu beraberinde gelen hiç bir şeyden vergi alınamaz. Ben Ocak ayında yurtdışından geldim. PC parçaları, çevre birimleri, 2 adet laptop, bir adet telefon (+eski telefonum), monitör ve kasa ile döndüm. Havaalanına indikten sonra "Gümrüğe Tabi Olmayan Eşyalar" kısmından çıkış yaptım. Hiç bir şey ödemedim. Zaten satın aldığınız şeylerin vergisini aldığınız ülkede ödemişsiniz, başka bir ödeme yapmak gibi bir durum söz konusu bile olamaz.

Saygılar.

Yolcu beraberinde gelen hiç bir şeyden vergi alınamaz. Ben Ocak ayında yurtdışından geldim. PC parçaları, çevre birimleri, 2 adet laptop, bir adet telefon (+eski telefonum), monitör ve kasa ile döndüm. Havaalanına indikten sonra "Gümrüğe Tabi Olmayan Eşyalar" kısmından çıkış yaptım. Hiç bir şey ödemedim. Zaten satın aldığınız şeylerin vergisini aldığınız ülkede ödemişsiniz, başka bir ödeme yapmak gibi bir durum söz konusu bile olamaz.

Saygılar.
430 euro kuralı mı ne varmış ondan sıkıntı çıkar mı ?

Yolcu beraberinde gelen hiç bir şeyden vergi alınamaz.
O iş öyle değil tam. Nelerden kaçar tane ne amaçla getirebileceğinizin sınırı var. Kişisel kullanım için getirdiğiniz hiçbir şeyden vergi alınmaz, o doğru ama "kişisel kullanım" için tanımlanmış sınırlar var zaten.

Mesela tek PS5 getirirseniz "kişisel kullanım" dersiniz, 4 taneyle gelmeye çalışırsanız yemezler.

Mesela %22 üzeri alkol içeren içkilerden 1 Litreden fazla getiremezsiniz, üstü vergiye tabiidir. Elbette çaktırmadan "Vergiye tabi olmayan eşyalar" kısmından geçebilirsiniz ama rastgele bir aramaya vs denk gelirseniz suç olur. Dizüstü bilgisayar için bu sınır "1 adet" olarak belirlenmiştir. Sizin yakalanmamış olmanız, veya 1000 kişi geçse 999'unun yakalanmayacak olması, yapılan işi kanuni kılmaz.

30 euro kuralı mı ne varmış ondan sıkıntı çıkar mı ?
430 Euro kuralı hediye getirilen veya "kişisel eşya" statüsüne dahil olmayan eşyalarla ilgili bildiğim kadarıyla. Sizin arkadaşınız "hediye" demeyecek, kendi kişisel eşyası olacak. 2 PS5 getirseydi 1 tanesi kişisel 1 tanesi hediye olacağı için 430 Euro işi devreye girerdi. Ama tam emin değilim.

Üstteki arkadaşın dediği gibi "Gümrüğe Tabi Olmayan Ürünler" kısmından geçecek arkadaşınız, olur da biri sorarsa "kendi kişisel cihazım" diyecek.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı