Yurt dışından tanıdık ile parça getirmek

YnsCann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba dostlar, benim dayım Fransa'da yaşıyor ve birkaç ay sonra izininde Türkiye'ye gelmeyi planlıyor (kendi arabası ile).

Ben de şöyle düşündüm hazır gelirken ben ekran kartı ve 1 2 parça daha getirmesini istesem fiyat bakımından ne kadar fark eder yani değer mi?
Getirirken bir sıkıntı yaşar mı gümrükte vs?

Bir de tıpkı Türkiye'de olduğu gibi (İtopya, sinerji, GameGaraj vs) oradan da böyle firmalar vardır. Hangi firmayı tercih etmeliyim? Hiçbir firma bilmiyorum inanın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar, benim dayım Fransa'da yaşıyor ve birkaç ay sonra izininde Türkiye'ye gelmeyi planlıyor (kendi arabası ile).

Ben de şöyle düşündüm hazır gelirken ben ekran kartı ve 1 2 parça daha getirmesini istesem fiyat bakımından ne kadar fark eder yani değer mi?
Getirirken bir sıkıntı yaşar mı gümrükte vs?

Bir de tıpkı Türkiye'de olduğu gibi (İtopya, sinerji, GameGaraj vs) oradan da böyle firmalar vardır. Hangi firmayı tercih etmeliyim? Hiçbir firma bilmiyorum inanın.

Fiyat açısından değer ama garanti meseleleri nasıl olur bilmiyorum.

Fiyat olarak %30 civarında ucuza geliyor üründen ürüne değişmekle beraber. Yurt dışından getirerek i5-10400F'li 1660 Super sistem 5K'yı biraz geçiyor ama burada toplasanız sadece işlemci anakart ekran kartı 4200 TL falan en az.

TAX FREE olayını araştırın, Avrupa Birliğinde anlaşmalı firmalardan Amazon, Mediamarkt gibi alış veriş yaparsanız gümrükte ürün tutarının %17 kadarını iade olarak alıyorsunuz, mesela 1000 Euro'ya aldınız diyelim ürünü 170 Euro iade alıyorsunuz. Bunun için gümrükte form doldurmak lazım.

Garanti aldığınız yere göre değişiyor, genelde 1 yıl.

Tax Free olayını araştırın, Avrupa birliğinde anlaşmalı firmalardan Amazon, MediaMarkt gibi alışveriş yaparsanız gümrükte ürün tutarının %17 kadarını iade olarak alıyorsunuz, mesela 1000 Euro'ya aldınız diyelim ürünü 170 Euro iade alıyorsunuz. Bunun için gümrükte form doldurmak lazım.

Garanti aldığınız yere göre değişiyor, genelde 1 yıl.

Şöyle ki ekran kartı ve diğer 1-2 parçadan birer adet getirirse gümrükten kişisel eşya diye geçirip herhangi bir ücret alınmaz. Garanti ise yurtdışına gidecek diye biliyorum onun için.

Fiyat olarak %30 civarında ucuza geliyor üründen ürüne değişmekle beraber. Yurt dışından getirerek i5-10400F'li 1660 Super sistem 5K'yı biraz geçiyor ama burada toplasanız sadece işlemci anakart ekran kartı 4200 TL falan en az.

Fiyatlara bakmam için bana 1 2 site önerir misiniz acaba?

Tax Free olayını araştıraşcağım teşekkürler.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim ama sanırım vazgeçeceğim çünkü düşündüğüm kadar fiyat farkı gerçekten yokmuş ben uyguna gelir sanıyordum 5Klık GPU bile 150₺ anca oynuyor ki garanti sorun oluyor busefer sanırım vazgeçeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı