Hocam illa ki çift fiziki sim almak istiyorsanız @Mr.Anyone hocamın dediği gibi Irak malı olabiliyor. Satıcıya no aktif cihaz almak istediğinizi belirtin yani apple sitesinde sorgulayınca cihaz daha aktif değil yazsın. Kutu dışından kontrolleri yapın sonra cihazın seri ve imei numaraları kutuyla tutuyor mu diye kontrol edin. Yanınızda mutlaka birisiyle gidin olurda cihaz toplama çıkar veya kutuyu açtıktan sonra kutudaki numaralarla tutmaz size zorla satabilirler.
Arkadaşlar merhaba tekrardan kapalı kutu cihazda seri numarası sorgulayınca cihazın daha aktifleştirilmediğini veya satın alım tarihini doğrulayamadığını yazıyorsa cihazınız toplama değil sıfır üründür. Çevremdeki tanıdık, tanımadık telefoncularla konuştum ve bilenlere danıştığımda bu cevabı aldım. Çift fiziki SIM Singapur modelini tercih edeceğim destek olan herkese teşekkürler.
Arkadaşlar konuya açıklık getireyim, dün 13'ü yakınıma satıp yurt dışı 15 Pro'ya geçtim. Olması gereken akıcılık, performans kesinlikle bu. Sıfır cihaz diye 13'ü tercih edecek arkadaşlar en kötü gidin 13 Pro alın o ekrandaki tazeleme hızı farkı bile akıcılığı acayip derecede etkiliyor. ZA/A çift fiziki SIM modelini tercih ettim ve alırken Apple garanti sorgulamadan no aktif olduğunu gördüm, artık sıfır üretilen 15 Pro kalmadığı için alacağınız cihaz %90 swap olur yani sorguladığınızda ocak 2007 üretim tarihi verir. Ocak 2007'nin altında "cihaz aktifleştirilmemiş" yazısını görürseniz cihaz daha önce kullanılmamış demektir gönül rahatlığı ile alabilirisiniz. Swap cihazlarda da tüm parçalar orijinal Apple tarafından testleri yapılmış cihaz olduğu için sorun yaşamazsınız. Düz 13 alacak arkadaşlara uyarım uzak durun.