evrN
Hectopat
Hocam alırsak no aktif cihaz öneriyorlar. Kutuyu açmadan seri numarasını apple garanti sorgulama yerine yazarsak cihaz etkinleştirilmedi yazıyorsa sorun yok ancak tarih yazıyorsa toplama veya daha önce açılmış cihaz oluyormuş. Kuzeniniz ve arkadaşınız hangi modelleri aldı? İnsanlar genelde bu kontrolleri yapmadan direkt satıcıya güvenip alıyor ve şuan sıfırı olmayan modellerde toplama olasılığı baya artıyor.@evrN Hocam eSIM için kapandıkça yeniden açtırmanız lazım ve masraflı diye biliyorum ama 2 kez yapabilir misiniz 1 yıl içinde yoksa sadece 1 kez mi beni şu ana kadar ilgilendirmediği için detaylı bilmiyorum. Imei sorguda çıkmıyor tahminimce çünkü çıksa kimse bu malları satamazdı. Sorun çıkartır mı demişsiniz yani toplama olduğu için yüzde yüz performans vermez diye tahmin ediyorum ama hiç kullanmadığım için kesin konuşamıyorum. Şunu söyleyebilirim ama arkadaşım aldı sözüm ona kapalı yurt dışı batarya sorunu yaşıyor aynısı kuzenim için de geçerli aynı durum aynı sorun onlar kendi kullanımlarına bağlayıp gönüllerini rahatlatmaya çalışıyor ama bence onlarda içten içe biliyor. Tabii ki kullanıma bağlı batarya sağlığı çok ya da az düşer ama onlarda bu durum anormal seviyede. Arkadaşım satmayı düşünüyor zaten. Bu sebeple olurda Iphone alırsam kesinlikle Yurt dışı alırım ama buradan almam çünkü hem malın ne olduğunu biliyorum hem başıma gelecekleri az çok tahmin ediyorum. Yanına da 8 falan yada 7 falan alırım kalan 4 ayı da öyle idare ederim. Banka sorununu ise sizden duydum hocam hiç denk gelmedim o yüzden fikrim yok.