Yurtdışında bilgisayar getirmek

Hozanhasan

Decapat
Arkadaşlar kuzenim 3 hafta sonra Almanya'dan memlekete gelecek. Uçakta gelirken yanında dolu bilgisayar kasası getirebiliyor mu? Alman tarafında ya da burada herhangi bir sıkıntı oluyor mu?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım. Direkt kasa ile gelemez mi peki? Kasa kendi kutusunda olacak. Bu arada Almanyadan mı getirdiniz?
Almanya'ya gitmedim. Amerika'dan getirmiştim. Kasayla da gelebilir fakat belli bir ağırlığı aşmaması gerekli. Ayrıca ekran kartı, SSD/HDD gibi bileşenlerin zarar görme ihtimali var. Montaj yapılacaksa bile onlar en azından kutularında gelsin.

Arkadaşlar kuzenim 3 hafta sonra Almanya'dan memlekete gelecek. Uçakta gelirken yanında dolu bilgisayar kasası getirebiliyor mu? Alman tarafında ya da burada herhangi bir sıkıntı oluyor mu?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Uçakta bilmiyorum ama arabasıyla geliyorsa getirir aynı şekilde kuzen bana getirmişti kimse bişey sormamış ama orjinal kutusunda falan gelicekse vergilendirme yapılıyormuş

@mydonesse Uçakla da gelebiliyor. Orijinal kutusunda gelince de vergilendirme yapılmıyor. Tabii ki aynı üründen 10 tane alırsan ticari amaçlı olarak görülüp yapılabilir. 1-2 taneden ticari amaç çıkartılmıyor. Bu sayede gümrük ücretine tabi tutulmuyorsun.

Almanya'ya gitmedim. Amerika'dan getirmiştim. Kasayla da gelebilir fakat belli bir ağırlığı aşmaması gerekli. Ayrıca ekran kartı, SSD/HDD gibi bileşenlerin zarar görme ihtimali var. Montaj yapılacaksa bile onlar en azından kutularında gelsin.

Gelebilmesi önemliydi benim için :) teşekkür ederim bilgi için. Anlaşılan o ki ayrı ayrı gelse daha iyi olacaka ama 2.el getiricek.. parçaların kutusu yoksa kasayı yükleyip gelsin :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı