Yurtdışından alınan cihazların parça desteğinin olmaması

Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. Şubat ayında yurtdışından iPhone 6S 64GB telefon aldım. Yıl içinde şöyle bir konu gördüm.
Bazı iPhone 6s Bataryaları Ücretsiz Değiştirilebiliyor - Technopat Telefonumun uygunluğunu kontrol ettim ve telefonum batarya değişim kampanyasına uygun görünüyordu.

Konuyu Apple Müşteri Hizmetleri ile de konuştum. Onlarda değiştirebilirsiniz hatta destekte çalışan görevli, bir sorun olursa bizi arayın biz hallederiz minvalinde konuşmuştu.
Cihazı bizzat kendim götüremedim maalesef.

Konuda da belirtildiği üzere:
"Apple tarafında son dönemdeki en büyük problem telefon yavaşlatma sorunu olduğu için servis çalışanları, telefonu 29 dolarlık indirimli batarya değişimi programına dahil edebiliyor. "
Yanılgısına düşmemek için aracılığı ile gönderdiğim arkadaşıma bunu tarif ettim.
Servis ile geçen konuşma aynen şu şekilde:

S: Servis A: Ben

S-Cihazınız Amerika cihazlarındada Türkiye'de garantiden yararlanamıyorlar bazı cihazlar. Parça desteği yok çünkü.
A-Cihazın bataryası kronik arızalı, biz Apple ile görüştük bir sorun yok dediler.
S-Doğru ücretsiz değişebilir zaten, fakat cihazın parça desteği yok. İsterseniz onu Apple ile görüşün cihazın parça desteği olmadığı için ben burada batarya değişimi sağlayamıyorum cihaza.
S-Büyük ihtimal sizin cihazın parça desteği olup olmamasına bakmamışlar sadece programa uygun olup olmamasına bakmışlar.
A-Peki batarya ne kadar?
S-Batarya 219TL fakat ben ücretlide değişim yapamıyorum zaten, ücretli ücretsiz cihazın parça desteği hiç yok.
A-Ücretiyle yapmak istesemde mi yapamıyorum nasıl olabilir bu?
S-Yok maalesef. Amerika cihazlarının geneli böyle maalesef.

Durum bu. Yarın Apple Destek ile de konuşacağım fakat bu olayı sizinle paylaşmak istedim. Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum benim bu programdan yararlanamam normal mi sizce? @Recep Baltaş, @Ali Güngör, @Ruşen Göbel ilgili konunun editörü bu konu hakkında yanlış anladığım bir şey mi var acaba aydınlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorundan bende mağdur oldum. Servisle konuşmalarımda aynen o şekildeydi ilk önce Apple ile görüştüm garantisi var dedi, servise gönderince parça desteği yok denildi. Telefonumun kilit tuşu bozuktu ve ekranında beyaz lekeler vardı. Ben de amerika’dan getirttiğim için benim cihazda onarılmadı. Amerika’dan alırken A1633 modeli değil de A1688 modelini almamız gerekiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…