Yurtdışından alınan telefon başka hat sahibi tarafından kullanılabilir mi?

klusive12

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yurtdışından almış olduğum iOS telefonum var. Türkiye'de ücret vererek açtırdım ve yeni sim aldım. Ancak hali hazırda Türkiye'de kullandığım bir hat vardı. Bu hattı yurtdışı telefonuna takınca çalışmıyor, büyük ihtimal üstüne açtırmadığım için. Ancak çok mantıksız ben satmak istesem alan kişi yeni sim takacak. Bunun yolunu nasıl bulurum? Yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallaha hocam 1 Ocak olduğu gibi simi taktım ve Turkcell Wi-Fi diye sinyal almaya başladım. Arattım kendimi aranabiyordum da. Sonra ögrendim ki bu Wi-Fi aramasıymış. Wi-Fi araması açık olduğunda ve Wi-Fi'ya bağlı olduğunda normal bir şekilde kullanabiliyormuşsun. Wi-Fi aramasını kapatayım dedim. Servis yok dedi. Şimdiye kadar da gelmedi daha. BTK'yı aradım bu konu hakkında. Bana 2 3 gün bekleyin gelecek dediler.

Merhaba daha önceden e-Devlet üzerinden IMEI sorgulama yaptığım zaman, gelen bilgi ekranında T.C. numaram adım soyadım ve bu kişi adına kayıtlı SIM kart kullanımı ile kısıtlanmıştır yazıyordu. Az önce kontrol ettiğim de ise bunların hiçbiri yazmıyor. IMEI kaydı yapılmıştır yazıyor. Sanırım bu olacağına dair bir işaret ama telefon hala çekmiyor.

Hocam sabah simi çıkartıp taktım. Sinyal gelmeye başladı. Simi çıkartymadıysanız siz de deneyin en iyisi. Akşam yaptığımda olmamıştı bu arada. Olmazsa belli aralıklarla denerseniz daha iyi olur.

Merhaba daha önceden e-Devlet üzerinden IMEI sorgulama yaptığım zaman, gelen bilgi ekranında T.C. numaram adım soyadım ve bu kişi adına kayıtlı SIM kart kullanımı ile kısıtlanmıştır yazıyordu. Az önce kontrol ettiğim de ise bunların hiçbiri yazmıyor. IMEI kaydı yapılmıştır yazıyor. Sanırım bu olacağına dair bir işaret ama telefon hala çekmiyor.
Hocam ben de hat kısıtlaması olan bir cihaz alıcaktım son durum nedir. ocak 1deacılıyor dedi adam

Technopat Haberler

Geri
Yukarı